‘Stop Making Sense’ Talking Headsa dodan u Nacionalni filmski registar

Osim koncertnog filma Jonathana Demmea iz 1984., ove godine su odabrani za čuvanje i naslovi kao što su ‘Return of the Jedi’, ‘Selena’, ‘Pink Flamingos’ i ‘Wall-E’.

“Talking Heads: Stop Making Sense”

“Stop Making Sense”, koncertni dokumentarac Talking Headsa u režiji Jonathana Demmea iz 1984. dodan je u Nacionalni filmski registar Sjedinjenih Država. Kongresna ga je knjižnici odabrala za čuvanje zajedno s “Povratkom Jedija”, animiranim filmom “Wall-E”, prvim nastavkom trilogije “Gospodar prstenova”, “Pink Flamingos” Johna Watersa i “Selenom” Gregoryja Nave.

Uspostavom Nacionalnog filmskog registra 1988., Kongresna knjižnica svake godine odabire nove filmove za očuvanje koji su “kulturno, povijesno ili estetski značajni” i koji su “djela od trajne važnosti za američku kulturu”. Komičarski specijal iz 1979. “Richard Pryor: Live in Concert” također se našao među uvrštenima, kao i “Whatever Happened to Baby Jane?” te “Cooley High” Michaela Schultza. Prošle godine dodani su “Grease”, “The Blues Brothers”, “A Clockwork Orange”, “Shrek” i drugi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X