‘Straight To R’N’R’ – izložba Anastazije Vržine i Željka Jelenskog

Zajednička izložba fotografija najvećih svjetskih zvijezda ‘Straight To R’N’R” ili “Objektivom u rock’n’roll” fotografa Anastazije Vržina i Željka Jelenskog otvara se 22. prosinca 2011. od 19.30 sati u blagdanskom ozračju caffea “Rock n Roller” u Preradovićevoj 26 u Zagrebu.

Anastazija Vržina i Željko Jelenski (RDD)

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe  koncertne fotografije. Profesionalna  koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima,  uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi – jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički  talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

Nakon nekoliko zapaženih zasebnih izložbi na istu tematiku, dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije udružili su snage i odlučili vrlo maleni dio svojih radova prikazati javnosti:  Anastazija Vržina i Željko Jelenski, priznati fotografi, predstavit će nam svoju prvu zajedničku izložbu pod nazivom “Straight to R’n’R” ili kako kažu u slobodnom prijevodu:  “Objektivom u Rock’n’Roll” s vrlo zanimljivim umjetničkim konceptom:  prikazat će nam svaki svoje viđenje istog izvođača u akciji na istom koncertu, no u ovoj, prvoj takvoj izložbi svatko će izbaciti svoje adute po kojima su do sada i najjviše prepoznati:  Anastazija Vržina će svoje viđenje dati u atraktivnim izražajnim kolorima, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici.

Na izložbi će biti prikazano preko 15 setova svjetskih (i nešto domaćih) poznatih izvođača prema spomenutom konceptu, uz nekolicinu “rasparenih” setova: nekoliko fotografija s različitih koncerata različitih izvođača koje će autori “upariti” prema vlastitom glazbeno-fotografskom ritmu, i time malo “začiniti” izložbu.

Izložba “Straight to R’n’R” je primjereno prodajna:  po blagdanskim promotivnim cijenama (do 31.12.) moći će se kupiti izloženi setovi, po setu s okvirom cijena je 900 kn,  a koji mogu zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X