SUN U elektroničko ruho odjenula pjesmu ‘Should I Stay Or Should I Go’ grupe The Clash

Novi singl ‘Double Trouble’ je vizija i interpretacija Sanje Šiljković, alias SUN U, svevremenskog hita ‘Should I Stay Or Should I Go’ grupe The Clash, starog gotovo 40 godina. Glazbu i aranžman je osmislila sama SUN U, te odsvirala sve na traci, a miks i master je odradio Vedran Kovačić – Beli.

SUN U ‘Double Trouble’

“Nisam imala u planu nikad napraviti remake neke stvari, ali sjećam se momenta… Gledala sam neki film doma i rekoh, idem staviti pauzu da si napravim kavu. Kako sam stavila pauzu na tom mjestu gdje je stvar svirala, ulovila sam se kako ju tiho pjevam u duplo sporijem tempu i samo mi je osvanuo neki drugi beat i melodija u glavi. Rekoh: “uau”, ajme ovo totalno funkcionira u nekom drugom aranžmanu, mogla bi probati isfurati to! I eto, tako se dogodila, kako sam ju razrađivala, totalno mi je nestao originalni osjećaj pjesme, tako da sam ju počela osjećati kao nekakav unutarnji sukob, s unutarnjim ”demonom”, a ne kao ljubavnu pjesmu. U spotu je prikazan taj moment, dvije Sanje u istom kadru, koje se sukobljavaju, jedna je naživcirana jer joj netko (ja) prigovara, dok druga (ja) ne može otrpjeti da ne istrese van sve iz sebe. Imamo i muškog lika koji simbolizira unutarnjeg demona, uz borbu s crnim tkaninama i tom maskom s rogovima, kao neko preneseno značenje slikovito popraćeno, biti razapet i suspregnut, sama borba i natezanje između osjećaja, odluka i želja u konačnici”, objasnila je svoj poriv Sanja Šiljković da napravi pjesmu “Double Trouble”.

Sanje Šiljković, koja djeluje pod imenom SUN U, obožava glazbu otkad zna za sebe te komponira još od osnovnoškolskih dana, već se s prva tri singla pozicionirala među predvodnike novog pop pokreta u Hrvatskoj. Iako je SUN U prilično novi projekt Sanje Šiljković, već smo ju imali prilike upoznati kao pjevačicu grupe Lollobrigida, s kojom je snimila drugi album. Ulaskom u 2018. godinu započela je novo životno razdoblje te ambiciozno krenula u solo vode.

Sanja se nedavno našla i na kompilaciji ženskih kantautorica “Femme Nouvelle”, jedinstvenom projektu na domaćem tržištu koji okuplja 11 domaćih kantautorica, redom vrsnih autorica i umjetnica, koje tvore novi domaći glazbeni val – ženski val. SUN U se, osim kantautorstvom, bavi i 2D/3D animacijom i postprodukcijom, a te dvije ljubavi odlučila je spojiti prošle godine napravivši sama spot za autorsku pjesmu “Hurricane”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X