SUN U izbacila spot za novi singl ‘Disaster’

Pjesma je ujedno i najava trećeg studijskog albuma i povratka pjevanju na engleskom.

SUN U – Disaster (foto: Promo)

Glazbenica, producentica i vizualna umjetnica Sanja Šiljković, umjetničkog imena SUN U, objavila je singl Disaster, koji je ujedno i najava njezina trećeg albuma kojim se vraća korijenima – nakon tri godine ponovno piše na engleskom. SUN U predvodnica je nove generacije glazbenica ne samo u Hrvatskoj već i regiji, upravo zbog svog velikog talenta i multiinstrumentalizma kojim pomiče granice stvaranja glazbe, a upravo je singl Disaster još jedna audiovizualna poslastica.

Nakon prvog albuma kojeg je objavila na engleskom jeziku “Discover”, te druge uspješnice s hitovima na hrvatskom “Beton”, vrijeme je za treći album kojim će se vratiti stvaranju glazbe na engleskom jeziku. Disaster je singl kojim ga najavljuje i prema kojem se već itekako može odrediti u kojem će smjeru ići album. Pjesma je emotivno nabijena, emocionalno ogoljena i koliko god se na prvu činila kao pesimistična, dopušta onom svjetlu u nama da prevlada.

O singlu, SUN U kaže: “Bit pjesme je već nekako jasna i iz samoga teksta. Kad ti se dogodi emotivni raskol i u svoj toj negativi pokušavaš pronaći nešto pozitivno i nedaš samome sebi da podlegneš pod negativne i mračne utjecaje kako iz sadašnjosti, tako i iz bliske prošlosti – to je ta borba. Tražiš taj tračak svjetla u sebi i čupaš se iz aktualnog stanja. Emocionalno i psihički se “skupljaš” kako god znaš i umiješ, skoro pa kao iz inata prema samom sebi jer ne želiš bit ta osoba, osoba zatrovana pesimizmom i negativom koja, ili te zadesila, ili si njome okružen već neko vrijeme. Mislim da se s im stanjem doista mogu poistovjetiti svi, barem na neki način.”

Glavna i jedina protagonistica spota je fantastična plesačica Megi Babić, čiju cijelu koreografiju gledamo u reversu. Kako se kroz cijelu pjesmu provlači taj light motiv odupiranja negativi koja nas vuče unazad, tako se i u spotu provlači ta kontradikcija samom sebi kada nas kroz život smetnje vuku unazad, ali vadimo se van i dalje plešemo kroz život. Fantastičan i nepogrešiv umjetnički izraz Sanje Šiljković i u ovom je spotu došao maksimalno do izražaja. Na spotu je radila sjajna ekipa – Miran Brautović je direktor fotografije, a radio je i na 4 zadnja SUN U spota (“Tlo”, “Kraj”, “Tu” i “Ti”), u glavnoj ulozi je spomenuta plesačica Megi Babić, a režiju i montažu odradila je Sanja.

Iako je javnost prepoznaje kao glazbenicu i producenticu, te vizualnu umjetnicu, Sanja Šiljković u kreativnom procesu sve radi sama. Sviranje i snimanje svih instrumenata, MIDI-ji, programiranje, aranžman, produkcija, tekst i glazba su do sada bili sastavni dio njezinog procesa rada, a od ovog singla, na sebe je preuzela i zadnju tehničku fazu mixa i mastera te tako zaokružuje cijelu priču.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X