Sve glasnije tvrdnje da su tvorci ‘Igre prijestolja’ dobili otkaz i isključeni iz rada na ‘Star Wars trilogiji

Showrunneri D.B. Weiss i David Benioff su se prije tri dana našli u vijestima jer je njihov rad na budućoj, novoj, ‘Star Wars’ trilogiji završio prije nego li je počeo. Polako se kristalizira da je do toga došlo zbog dva velika propusta s njihove strane, jedan je dakako svršetak serije ‘Igre prijestolja’ koji je razbjesnio brojne obožavatelje te najgledanije serije u povijesti televizije.

David Benioff i D.B. Weiss – scenaristi ‘Igre prijestolja’ (Foto: Wikipedia)

Benioff i Weiss su otpušteni iz “Star Wars” franšize zbog masovnog negodovanja i teških kritika koji su obilježili finale serije “Igra preijestolja”, kao i zbog činjenice da nisu imali previše ideja što bi htjeli od buduće nove trilogije unatoč rokovima snimanja, te planom završetka i premijere 2022. godine, navodi tako bez okolišanja Scott Campbell s Wegotthiscovered.com.

Campbell nadalje navodi kako u Lucasfilmu nikad nisu bili blagonakloni prema onoj vrsti kreativaca koja je u stanju prirediti publici neugodan hladan tuš, a također i činjenicu da se spomenuta kompanija pod okriljem Disneya već u nekoliko navrata pokazala nemilosrdnom prema onima koji se ne uklapaju u franšizu, iako su prvotno bili angažirani, a to su do sad bili Josh Trank, Colin Trevorrow, Phil Lord i Christopher Miller koji su maknuti iako su već razvijali priču unutar franšize. Benioff i Weiss, kaže, dosad nisu razvili ništa.

The Hollywood Reporter se pak poziva na svoj izvor koji tvrdi da su Beniof i Weiss svoj odlazak iz franšize zapečatili već u kolovozu ove godine kad su paralelno potpisali ugovor s Netflixom težak 250 milijuna američkih dolara i time se obvezali da će za tu kuću proizvoditi televizijski i filmski sadržaj. Kathleen Kennedy, šefica Lucasfilma bila je jako razočara zbog tog neočekivanog poteza dvojice showrunnera, koji je nisu uspjeli uvjeriti da će biti sposobni raditi na trilogiji paralelno s još nekoliko projekata za koje ih je zadužio Netflix. Pored toga, Kennedy je poznata po tome što želi da ljudi budu lojalni i posvećeni Lucasfilmu dok su za njega angažirani, a ne da za vrijeme rada ‘švrljaju’ po drugim kućama i time dijeli ideje s njima.

Službeno objašnjenje dvojice showrunnera zašto su odustali od “Star Wars” trilogije je otpočetka uvjerljivo kao i finale “Igre prijestolja”, dakle, nimalo. Po njihovom, istupili su iz Lucasfilma jer su shvatili da neće imati dovoljno vremena za paralelni rad na Netflixu, a kao što je već kazano, odluka za potpisivanje ugovora s Netflixom je bila isključivo njihova. Po tome ispada da Beniof i Weiss nisu u stanju procijeniti koliko im uopće treba vremena za projekte.

U svakom slučaju, “Star Wars” fanovi mogu odahnuti. Zasigurno su izbjegli anti-klimaks. Iako, ruku na srce nije da sve što se zadnjih nekoliko godina događa u “Star Wars” univerzumu ima previše klimaksa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X