Sve glasnije tvrdnje da su tvorci ‘Igre prijestolja’ dobili otkaz i isključeni iz rada na ‘Star Wars trilogiji

Showrunneri D.B. Weiss i David Benioff su se prije tri dana našli u vijestima jer je njihov rad na budućoj, novoj, ‘Star Wars’ trilogiji završio prije nego li je počeo. Polako se kristalizira da je do toga došlo zbog dva velika propusta s njihove strane, jedan je dakako svršetak serije ‘Igre prijestolja’ koji je razbjesnio brojne obožavatelje te najgledanije serije u povijesti televizije.

David Benioff i D.B. Weiss – scenaristi ‘Igre prijestolja’ (Foto: Wikipedia)

Benioff i Weiss su otpušteni iz “Star Wars” franšize zbog masovnog negodovanja i teških kritika koji su obilježili finale serije “Igra preijestolja”, kao i zbog činjenice da nisu imali previše ideja što bi htjeli od buduće nove trilogije unatoč rokovima snimanja, te planom završetka i premijere 2022. godine, navodi tako bez okolišanja Scott Campbell s Wegotthiscovered.com.

Campbell nadalje navodi kako u Lucasfilmu nikad nisu bili blagonakloni prema onoj vrsti kreativaca koja je u stanju prirediti publici neugodan hladan tuš, a također i činjenicu da se spomenuta kompanija pod okriljem Disneya već u nekoliko navrata pokazala nemilosrdnom prema onima koji se ne uklapaju u franšizu, iako su prvotno bili angažirani, a to su do sad bili Josh Trank, Colin Trevorrow, Phil Lord i Christopher Miller koji su maknuti iako su već razvijali priču unutar franšize. Benioff i Weiss, kaže, dosad nisu razvili ništa.

The Hollywood Reporter se pak poziva na svoj izvor koji tvrdi da su Beniof i Weiss svoj odlazak iz franšize zapečatili već u kolovozu ove godine kad su paralelno potpisali ugovor s Netflixom težak 250 milijuna američkih dolara i time se obvezali da će za tu kuću proizvoditi televizijski i filmski sadržaj. Kathleen Kennedy, šefica Lucasfilma bila je jako razočara zbog tog neočekivanog poteza dvojice showrunnera, koji je nisu uspjeli uvjeriti da će biti sposobni raditi na trilogiji paralelno s još nekoliko projekata za koje ih je zadužio Netflix. Pored toga, Kennedy je poznata po tome što želi da ljudi budu lojalni i posvećeni Lucasfilmu dok su za njega angažirani, a ne da za vrijeme rada ‘švrljaju’ po drugim kućama i time dijeli ideje s njima.

Službeno objašnjenje dvojice showrunnera zašto su odustali od “Star Wars” trilogije je otpočetka uvjerljivo kao i finale “Igre prijestolja”, dakle, nimalo. Po njihovom, istupili su iz Lucasfilma jer su shvatili da neće imati dovoljno vremena za paralelni rad na Netflixu, a kao što je već kazano, odluka za potpisivanje ugovora s Netflixom je bila isključivo njihova. Po tome ispada da Beniof i Weiss nisu u stanju procijeniti koliko im uopće treba vremena za projekte.

U svakom slučaju, “Star Wars” fanovi mogu odahnuti. Zasigurno su izbjegli anti-klimaks. Iako, ruku na srce nije da sve što se zadnjih nekoliko godina događa u “Star Wars” univerzumu ima previše klimaksa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X