Sve više rokera organizira streaming svojih koncerata od kuće

Neil Young, Chris Martin i Ben Gibbard samo su neki od izvođača koji u doba koronavirusa publici sviraju iz sigurnosti vlastitih domova.

Neil Young i Chris Martin (foto: Screenshot)

Budući da su turneje u narednim tjednima obustavljene zbog pandemije koronavirusa, izvođači se sve više okreću ideji da ostanu u kontaktu s obožavateljima putem streaminga uživo. Među takvima našli su se primjerice Neil Young, Chris Martin iz Coldplayja, Ben Gibbard, frontmen benda Death Cab for Cutie te John Legend, koji izvode intimne koncerte od kuće.

Neil Young je tako najavio seriju nastupa koju naziva “Fireside Sessions”, a prvi u nizu izveo je već u ponedjeljak kao dio digitalne kampanje potpore predsjedničkom kandidatu Bernieju Sandersu kada je odsvirao svoj klasik “Heart of Gold”. Chris Martin je također u ponedjeljak u sklopu Instagramove virtualne serije “Together, at Home” odsvirao rani hit Coldplayja “Yellow”, kao i obradu “Life on Mars” Davida Bowieja.

Oni koji ne sviraju od kuće nalaze druge načine spajanja s publikom, pa je tako Bruce Springsteen odlučio po prvi put pustiti na streaming platforme svoj koncertni film iz 2009., “London Calling: Live in Hyde Park”, snimku koncerta na kojemu je odsvirao 27 pjesama, između ostalih i hitove poput “Badlands”, “Bobby Jean”, “Born to Run” i “Dancing In The Dark”.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X