Šveđanin uspio: zaradio invalidninu zbog ovisnost o heavy metalu

Roger Tullgren priskrbio socijalnu pomoć pogledavši 300 heavy metal koncerata u jednoj godini.

Heavy metal bendovi

Pravovjerni heavy metalac u Švedskoj nagrađen je statusom osobe nesposobne za rad.

Global Post objavio je kako je četrdesetdvogodišnji Roger Tullgren kontaktirao tri psihologa kako bi dobio potvrdu o svojoj ovisnosti o “vražjoj muzici” zbog koje je u jednoj godini posjetio čak 300 heavy metal koncerata.

“Pokušavao sam punih deset godina postići da se na to počne gledati kao na hendikep.” – izjavio je za švedski portal na engleskom jeziku The Local. “Razgovarao sam s tri psihologa koji su se napokon složili da mi je poseban status potreban kako više ne bih bio diskriminiran.”

U članku o Rogeru stoji kako živi u Hassleholmu i na pola radnog vremena pere suđe u jednom od restorana za što dobiva plaću uvećanu za invalidski dodatak. Njegov šef dopušta mu slušati Slayer na poslu dok god to ne smeta gostima, a čak je i pristao dati mu slobodne dane kad je koncertna sezona posebno gusta.

Postupak koji Rogeru Tullgrenu sad bez nelagode dopušta da na razgovor za posao dolazi  u punoj metalačkoj spremi zaključio se nakon što je potpisao izjavu u kojoj stoji: “Roger se ne može oduprijeti potrebi iskazivanja svog heavy metal stila što mu je na tržištu rada otegotna činjenica. Stoga mu je potrebna financijska pomoć.”

“Sada mogu slobodno ušetati na razgovor za posao u svom normalnom izdanju i samo taj papir predati osobama koje drže intervju,” dodao je Tullgren.

Uporni Roger navučen je na heavy metal od vrtićke dobi, odnosno od trena kada mu je brat prvi puta pustio ploču Black Sabbatha.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X