Šveđanin uspio: zaradio invalidninu zbog ovisnost o heavy metalu

Roger Tullgren priskrbio socijalnu pomoć pogledavši 300 heavy metal koncerata u jednoj godini.

Heavy metal bendovi

Pravovjerni heavy metalac u Švedskoj nagrađen je statusom osobe nesposobne za rad.

Global Post objavio je kako je četrdesetdvogodišnji Roger Tullgren kontaktirao tri psihologa kako bi dobio potvrdu o svojoj ovisnosti o “vražjoj muzici” zbog koje je u jednoj godini posjetio čak 300 heavy metal koncerata.

“Pokušavao sam punih deset godina postići da se na to počne gledati kao na hendikep.” – izjavio je za švedski portal na engleskom jeziku The Local. “Razgovarao sam s tri psihologa koji su se napokon složili da mi je poseban status potreban kako više ne bih bio diskriminiran.”

U članku o Rogeru stoji kako živi u Hassleholmu i na pola radnog vremena pere suđe u jednom od restorana za što dobiva plaću uvećanu za invalidski dodatak. Njegov šef dopušta mu slušati Slayer na poslu dok god to ne smeta gostima, a čak je i pristao dati mu slobodne dane kad je koncertna sezona posebno gusta.

Postupak koji Rogeru Tullgrenu sad bez nelagode dopušta da na razgovor za posao dolazi  u punoj metalačkoj spremi zaključio se nakon što je potpisao izjavu u kojoj stoji: “Roger se ne može oduprijeti potrebi iskazivanja svog heavy metal stila što mu je na tržištu rada otegotna činjenica. Stoga mu je potrebna financijska pomoć.”

“Sada mogu slobodno ušetati na razgovor za posao u svom normalnom izdanju i samo taj papir predati osobama koje drže intervju,” dodao je Tullgren.

Uporni Roger navučen je na heavy metal od vrtićke dobi, odnosno od trena kada mu je brat prvi puta pustio ploču Black Sabbatha.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X