Svestrana kantautorica Nina Bajsić predstavila svoj prvi video spot ‘About Johnny’

Nova talenirana autorica predstavlja se odličnom pjesmom ‘About Johnny’. Poslušajte ovaj opuštajući vintage folk uradak.

  • 31
    Shares
Nina Bajsić ‘About Johnny'(Ilustracija: Klasja Habjan)
Nina Bajsić (Foto: promo)

Nina Bajsić završila je violinu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu, povremeno svira u kazalištu, a nakon nekoliko mjeseci provedenih u Dublinu intenzivnije se počinje baviti kantautorskim radom. Uči svirati gitaru i piše, pjeva te s vremena na vrijeme objavljuje vlastite pjesme. Za pjesmu “About Johnny” koja je nastala u suradnji s Dinom Brazzodurom, upravo je završen video spot autora Dalibora Barića u produkciji Multimedijalne kolibe.

Danas će se kantautorica predstaviti uživo na Indirekt Festivalu u Umagu. 16. lipnja će je moći čuti i zagrebačka publika u sklopu proslave 5. rođendana Multimedijalne kolibe u SC-u, a 5. srpnja će zasvirati i na Tabor Film Festivalu.

Nina Bajsić živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim što je glazbenica, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Dramski tekstovi izvedeni su joj na nekoliko kazališnih festivala, radila je na predstavama u HNK Zagreb, Gradskom dramskom kazalištu Gavella i irskom Rough Magic Theatre Company u Dublinu. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski StepAway Magazine.

Godine 2018. pjesme su joj ušle u konkurenciju za nagradu za poeziju Na vrh jezika. Od 2013. kao glazbenica sudjeluje u predstavi “Hoerspiel” – mala igra za slušanje (i gledanje), radiofonijskoj predstavi koja istražuje granice između etera i teatra. Jedna je od autora predstave “Nekoliko glasova nestalih u zraku”, audio-izvedbene forme posvećene ušutkanim i zatvaranim pjesnicima diljem svijeta.

  • 31
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh