Svestrana kantautorica Nina Bajsić predstavila svoj prvi video spot ‘About Johnny’

Nova talenirana autorica predstavlja se odličnom pjesmom ‘About Johnny’. Poslušajte ovaj opuštajući vintage folk uradak.

  •  
  •  
Nina Bajsić ‘About Johnny'(Ilustracija: Klasja Habjan)
Nina Bajsić (Foto: promo)

Nina Bajsić završila je violinu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu, povremeno svira u kazalištu, a nakon nekoliko mjeseci provedenih u Dublinu intenzivnije se počinje baviti kantautorskim radom. Uči svirati gitaru i piše, pjeva te s vremena na vrijeme objavljuje vlastite pjesme. Za pjesmu “About Johnny” koja je nastala u suradnji s Dinom Brazzodurom, upravo je završen video spot autora Dalibora Barića u produkciji Multimedijalne kolibe.

Danas će se kantautorica predstaviti uživo na Indirekt Festivalu u Umagu. 16. lipnja će je moći čuti i zagrebačka publika u sklopu proslave 5. rođendana Multimedijalne kolibe u SC-u, a 5. srpnja će zasvirati i na Tabor Film Festivalu.

Nina Bajsić živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim što je glazbenica, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Dramski tekstovi izvedeni su joj na nekoliko kazališnih festivala, radila je na predstavama u HNK Zagreb, Gradskom dramskom kazalištu Gavella i irskom Rough Magic Theatre Company u Dublinu. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski StepAway Magazine.

Godine 2018. pjesme su joj ušle u konkurenciju za nagradu za poeziju Na vrh jezika. Od 2013. kao glazbenica sudjeluje u predstavi “Hoerspiel” – mala igra za slušanje (i gledanje), radiofonijskoj predstavi koja istražuje granice između etera i teatra. Jedna je od autora predstave “Nekoliko glasova nestalih u zraku”, audio-izvedbene forme posvećene ušutkanim i zatvaranim pjesnicima diljem svijeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X