Svi na pod: Album ‘Mladost’ smo dugo snimali i on predstavlja naše odrastanje

Beogradska pop grupa Svi na pod po prvi put je u Zagrebu nastupila u Malom pogonu Tvronice kulture 3. prosinca 2011. godine. Njihovo drugo koncertno ukazanje zakazano je za danas na istom mjestu. Svi na pod je u međuvremenu snimio drugi album ‘Mladost’ koji trenutno koncertno promovira, a o tome smo podrobnije porazgovarali s Petrom Rudićem, nekadašnjim gitaristom grupe Mravi, ujedno jednim od osnivača, producentom i programerom benda Svi na pod.

Svi na pod

Hoće li Ida i u Tvornici nastupiti s vama?

Petar Rudić: Nismo pričali na tu temu, ali eto ideje za neki od budućih nastupa.

S jedne strane Ida, s druge roker Straigth Mickey… Kako doživljavate svoju glazbu? Stilski ste prilično šaroliki.

Petar Rudić: Vođeni instinktima, nikada nismo obraćali pažnju na to da li nam se pesme stilski slažu. Na kraju se sve kockice lepo slože i uvek postoji neki zajednički sadržalac koji objedini i pomiri svu tu našu muzičku šizofreniju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1S-3D_BSez4[/youtube]

Zanimljivo je da puno ulažete u video produkciju. Ciljam naravno na pjesmu “Barakuda”. Držite li videografiju važnijom od radijskih singlova?

Petar Rudić: Danas važi nepisano prvilo da se muzika gleda. U stvari, ako je muzika propraćena odličnim videom, to je pun pogodak. Još ako je tajming savršen, to je recept za uspeh. Budući da smo muzičari i samim tim sedimo sa svojim instrumentima i bavimo se ritmom, harmonijom, melodijom i zvukom, Vizuelni deo prepuštamo nekoj odabranoj ekipi koja se bavi tom umetnošću. Do sada smo uglavnom imali sreće i mislim da imamo dobre video radove iza nas.

Kad sam već spomenuo radio stanice. Hrvatski radijski eter je sve više formatiran i time dosadan i predvidljiv sa listama odavno ubuđanih hitova iz 80-ih. Kakva je situacija kod vas?

Petar Rudić: Još uvek nismo prešli na automatizovane radio stanice i ima zaista svetlih trenutaka. I dalje postoje old school entuzijasti koji kroz skoro nepromenjene forme radijskih emisija održavaju plamičak kulture da se na ugasi. Studio B, Radio Beograd, 202, B92…

Slijedi li nakon nastupa u Tvornici još koncerata u Hrvatskoj? Imate li već nešto dogovoreno?

Petar Rudić: Još uvek nismo ništa dogovorili. Odmah sutradan posle Tvornice idemo u Sloveniju gde imamo dva koncerta: 18. aprila u Krškom Mladinskom centru i 19. aprila u Metliki na Pung Art festivalu. Turneja “Mladost” je počela da svira po regionu, a uskoro se nadamo da ćemo objaviti vest za još neki gig i Hrvatskoj.

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X