Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus na INmusic festivalu

Zbog posjeta Ramba Amadeusa, visokog glazbenog dužnosnika, neće biti potrebno zatvoriti ulice središta Zagreba. Škole će raditi, a predsjednici Vlade, države i Sabora će, ako tako požele, diplomatski susret odraditi kao publika.

Rambo Amadeus i Two Winnetous snimljeni na Tjentištu

Na deveti INmusic festival dolazi Rambo Amadeus, čovjek koji iza sebe ima diplomu PMF-a, mnoge jedriličarske medalje te deset studijskih i četiri live albuma. Rambo stiže u odličnoj koncertnoj formi i to u pratnji dvojice Winettua. O ovom panregionalnom izvođaču ne treba trošiti mnogo riječi. Svoju borbenu spremnost demonstrira uvijek naoštren britkošću, cinizmom i instrumentima iz kojih ispaljuje nagomilano glazbeno gradivo i niže hit na hit.

Kako Rambo radi sve te silne hitove ne treba se pitati jer je svoju tajnu podijelio sa svijetom u svom, naravno, hitu „Kako se zapravo radi hit“. Jasno, to ne znači da publika neće svaki puta iznova biti gladna čuti bezvremenske „Šakom u glavu“, „Zreo za penziju“ ili „Urbano, samo urbano“.

Veliko je pitanje što će publici INmusic festivala isporučiti „muzičar, pjesnik i medijski manipulant“ Rambo Amadeus. Jedno je ipak sigurno. Čovjek je to koji u rukavu uvijek ima nešto novo i nešto originalno. Kako i ne bi kada je od svojih početaka prešao put od performansa, nekoliko bendova i još više albuma. Rambo je bio i još uvijek jest mnogo toga. On je glazbenik, politički aktivisti, ali i Nagib Fazlić Nagon, rudar koji je snimio album. Sve navedeno ukazuje da će velik broj ljudi posljednji dan festivala pohoditi pozornicu Ko to tamo peva da bi uz Ramba provjerili vrijedi li ona njegova „bolje jedno vruće pivo nego čet’ri ladna“.

Dakle, u srijedu 25. lipnja, pored legendarnog autobusa firme Krstić i sin, pjeva Antonije, tj. Nagib, tj. Rambo. Velika je to stvar jer ne dolazi svaki dan na INmmusic festival osoba koja nije izmislila turbo folk, ali mu je dala ime.

Rambo dolazi kao savršeni zaključak jednog od najzvučnijih festivala ovog ljeta. The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Wolfmother, Partibrejkers… samo su neki od njih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X