SXSW 2020 festival otkazan zbog koronavirusa

Gradonačelnik Austina u američkoj državi Texas izdao je službeno pripoćenje o otkazivanju ovogodišnjeg popularnog glazbenog, filmskog i tehnološkog festivala i konferencije zbog prevencije širenja koronavirusa.

South by Southwest SXSW 2020 se otkazuje

Gradonačelnik Steve Adler proglasio je “stanje katastrofe” i izrazio nadu da će se organizatori držati uputa predostrožnosti koje je izdao grad Austin. Organizatori SXSW su poslušali gradonačelnika, iako je u srijedu Mark Escott, čelni čovjek Javnog zdravstva Austina kazao kako nije sigurno da će otkazivanje South by Southwest festivala i slične aktivnosti zajednicu učiniti sigurnijom.

Svega 48 sati kasnije Escott je u potpunosti promijenio priču i kazao “kako će SXSW vjerojatno ubrzati širenje zaraze i da će je donijeti ranije, te kako javno zdravstvo grada ne može preuzeti rizik za zajednicu nakon jedne tako velike migracije ljudi kakvu će izazvati festival”.

“Devastirani smo što moramo otkazati SXSW jer je parola ‘Show must go on’ u našem DNK-u i što je ovo prvi put u 34 godine da se u ožujku neće održati naš festival”, poručili su organizatori.

SXSW je i prije otkazivanja bio na tankom ledu. Kroz prošli tjedan sve veći broj Amerikanaca pozitivnih na koronavirus izazvao je paniku u redovima velikih kompanija. Facebook, TikTok i Twitter su otkazali svoju participaciju u tehnološkom dijelu festivala, dok su Apple, Netflix, i WarnerMedia ukinuli filmske premijere i konferencije, dok su od glazbenika svoje pojavljivanje otkazali Beastie Boys, Trent Reznor i Ozzy Osbourne.

Gradonačelnikova odluka je međutim na tankom ledu ostavila brojne ljude iz svijeta umjetnosti i showbusinessa koji su već rezervirali dolazak na SXSW i smještaj za učestvovanje, a nemaju jednake financijske resurse za ublažiti novonastalu štetu, jer se još uvijek ne zna hoće li im festival izaći u susret bar s djelomičnom nadoknadom troškova.

SXSW je drugi veliki američki glazbeni događaj koji je otkazan zbog zabrinutosti oko koronavirusa. Prvi je otkazan Ultra Music Festival u Miamiju, koji će se održati tek 2021. godine. Premijera novog James Bond filma je također otkazana i pomaknuta na studeni ove godine, dok su Green Day, BTS i Slipknot otkazali svoje azijske turneje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X