Talib Kweli i Yasiin Bey nakon 24 godine objavili novi album kao Black Star

Novi album zasad je dostupan isključivo na platformi Luminary.

Black Star “No Fear Of Time”

Reperi Talib Kweli i Mos Def (koji se danas naziva Yasiin Bey) davne 1998. godine, udružili su snage na albumu pod nazivom “Mos Def & Talib Kweli Are Black Star” koji je postao instant klasikom underground rapa. U gotovo četvrt stoljeća od tada, dvojac je povremeno objavljivao nove zajedničke pjesme, a godinama su pričali da su snimili potpuno novi album u produkciji Madliba. Kweli je 2020. rekao da album nikada neće izaći, ali prošle godine su dvojac je premijerno izveo jednu od tih novih pjesama na The Midnight Miracle, podcastu s Daveom Chapelleom na pretplatničkoj usluzi Luminary. Zatim je prošli mjesec stigla vijest da će album doista biti objavljen.

Novi album Black Stara objavljen je zasad isključivo preko Luminaryja. Zove se “No Fear Of Time”, a devet pjesama uključuje i gostovanja Black Thoughta i Yummy Binghama. Snimljen je “u gerilskom stilu u hotelskim sobama i svlačionicama širom svijeta”. Za sve koji nemaju pretplatu na Luminary, uvodna pjesma “o.G.” je na YouTubeu.

Kweli je izjavio: “Prije otprilike 3-4 godine bio sam u posjeti Yasiinu u Europi i počeli smo razgovarati o pjesmama koje ćemo napraviti na albumu, pa sam doveo tehničara samo da vidim što će od toga biti. Jednog smo dana samo bili u hotelu i slušali Madlibove beatove, a on je počeo smišljati rime. Tako smo napravili prvu pjesmu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X