Tamara Obrovac najavila prvi od četiri predstojeća livestream koncerata

Tamara Obrovac Transhistria deconstructed – naziv je serije od četiri livestream koncerta Tamare Obrovac. Prvi je najavljen za subotu 31. listopada kad će vol. Tamara Obrovac zapjevati uz pratnju harmonikaša Fausta Beccalossija.

Tamara Obrovac Transhistria deconstructed

“Kako u ovim čudnim i neizvjesnim vremenima ne bi potpuno zamrla koncertna aktivnost pripremili smo seriju livestream koncerata.
Potrudili smo se da iskustvo gledanja online koncerata dovedemo na jednu novu razinu, kako vizualno – odabirom lokacija na kojima će se održavati koncerti, tako i u glazbenom smislu, novim konceptom – dekonstrukcijom Transhistria ensemblea na 4 dueta Tamare Obrovac sa svakim članom benda. Prvi od četiri koncerta je duet sa Faustom Beccalossijem na harmonici”, poručuju iz umjetničke organizacije Transhistria enemble.

Forma dueta donijet će i novi glazbeni pristup, novi način izvedbe Tamarinih skladbi, kao i nove ‘svjetove’ improvizacije, imanentne svim glazbenicima Transhistria ensemblea.

Koncerti će imati formu 45-minutne izvedbe, u kojima će glazbenici Tamarine skladbe povezati otvorenim improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem će se koncerti održavati.

“Lokacije nećemo unaprijed otkrivati, možemo tek napomenuti da su pomno birane, predivne, a ne toliko eksponirane. Istra kao izvorište Tamarinog glazbenog izričaja obiluje takvim malim draguljima, koje bismo glazbom i slikom željeli spojiti, vjerujući da će ta ljepota bar malo uljepšati ova turobna vremena. (Ili kako bimo rekli po domaću “Inšoma, samo trdo naprid!”), poručuju iz organizacije.

“Hvala unaprijed i nadam se da se ubrzo vidimo u punim dvoranama, sa prisnim kontaktima i razmjenom ljubavi kroz glazbu kao i uvijek do sada. Do tada, čuvajte sebe i druge”, poručuje Tamara Obrovac.

Koncert pratite u subotu, 31.10.2020. s početkom u 16:00 sati Na sljedećim poveznicama (kad se aktiviraju):
FACEBOOK: www.facebook.com/tamara.obrovac/posts/10157799580857406
YOUTUBE: https://youtu.be/g1m-xF5E4YY

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X