Tamna strana dječjih serija u novom dokumentarcu na HBO Maxu

Gledatelji će se upoznati s obrascem grubog, zlostavljačkog i manipulativnog ponašanja koje se odvijalo tijekom desetljeća, kao i s ekskluzivnim pričama o predatorima.

‘Quiet on Set’

Dječji programi i serije, poput “All That” i “The Amanda Show”, zajedno s mladim talentima koji su doživjeli planetarnu popularnost, postali su nezaboravni dijelovi djetinjstva za mnoge generacije. Međutim, iza svjetla reflektora krije se mračna tajna optužbi za neprikladno ponašanje, uključujući zlostavljanje, seksizam, rasizam i neprimjerene odnose s maloljetnim zvijezdama i članovima ekipe sa seta. U najnovijoj seriji „Tišina, snima se: Tamna strana dječje televizije” (Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV) koja će se prikazivati na ID kanalu od 7. travnja u 21 sat, osvjetljava se atmosfera carstva koje je stvorio Dan Schneider. Premijera serije bit će na HBO Max streaming usluzi 5. travnja kada u ponudu dolazi cijela sezona.

„Tišina, snima se!“ (Quiet on Set) pruža do sada neviđeni pristup ključnim članovima glumačke postave, piscima scenarija i ekipi koja je radila na popularnim serijama Dana Schneidera na poznatom kanalu Nickelodeon. Bivši članovi glumačke postave “All That” kao što su Giovonnie Samuels, Kyle Sullivan, Bryan Hearne i Katrina Johnson zajedno s redateljem Virgilom Fabianom otkrivaju zbivanja na setu omiljene tinejdžerske serije. Scenaristice Jenny Kilgen i Christy Stratton iznose optužbe o toksičnom i seksističkom okruženju u scenarističkoj sobi serije “The Amanda Show”, a Alexa Nikolas otkriva svoje iskustvo u seriji “Zoey 101”. Osim njih, u dokumentarcu će se naći i članovi glumačke postave iz serija “iCarly”, “Sam & Cat”, “Victorious”, kao i iz drugih kultnih serija, poput Marca Summersa iz popularne emisije “Double Dare”. Dodatnu perspektivu će pružiti svjedočenja roditelja mladih zvijezda koji su se pokušali izboriti za svoju djecu na setovima.

Kroz četiri dijela serije „Tišina, snima se!“ će se osvijetliti ove emotivne priče, a gledatelji će se upoznati s obrascem grubog, zlostavljačkog i manipulativnog ponašanja koje se odvijalo tijekom desetljeća, kao i s ekskluzivnim pričama o predatorima. Ovi intervjui, praćeni arhivskim snimcima (od kojih neki nikada nisu emitirani), scenama iz serija i komentarima na društvenim mrežama, reinterpretirat će mnogi trenutci koji su možda djelovali smiješno ili neobično kada su prvi put emitirani, ali s novim saznanjima dobivaju potpuno drugačiji kontekst, i dovode do snažnog preispitivanja svega što se znalo o ovim voljenim serijama.

Dokumentarac “Tišina, snima se!” režirale su Mary Robertson i Emma Schwartz, a producirali Maxine Productions i Sony Pictures Television – Nonfiction u suradnji s Business Insiderom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X