Tannu Tuwa: U nama leži raskoš slobodne muzikalnosti

Peti koncert programa Chui ovu glazbu večeras, 19. ožujka, na pozornicu zagrebačkog Vip Cluba dovodi četverac Tannu Tuwa što ga čine bubnjar Đuro Dobranić, basist Igor Farkaš, klavijaturist (sintesajzer, sempler) Ivan Krajcer te Zoran Vujanović koji uz pomoć asortimana i efekata izvodi vokalne ekstravagance. U goste primaju vibrafonista Nicolasa Sinkovića i flautista Žarka Hajdarhodžića, a performansu će pridonijeti i živo-ne-živa tijela modne dizajnerice Nevenke Buzov. Ulaz je slobodan, početak je najavljen za 22 h. Na naramčić pitanja odgovorio je Zoran Vujanović.

Tannu Tuwa
Tannu Tuwa

Što znači Tannu Tuwa?

Zoran Vujanović: Dva pojma s kojima se apsolutno positovjećujemo. Tannu = planina, Tuwa = zemlja. E, sad, ta veza i put čovjeka prema vrhu planine.

Otkako djelujete?

Zoran Vujanović: Službeno tri mjeseca kao TT! Unutar Tannu Tuwa kolektiva postoje još četiri benda različitog glazbenog smjera, među kojima bih svakako izdvojio NO!Mozzart (Dobranić – bubanj, Farkaš – bas, Vujanović – gitara i vokal, Ivan Krajcer – producent) čiji je album već snimljen u okružju samoborskih šuma i gorja te će se uskoro moći doživjeti i Mutant Cutz (Krajcer – bubanj i produkcija, Farkaš – bas, Vujanović – vokal), bend kojem ni bajke za malu djecu ne bi bile dovoljne za opis. Sa sigurnošću mogu reći: nešto apsolutno novo i posve inovativno.

U promo materijalu navodite da ste izrasli iz psihodelične rave/techno/trance-rock/funk kulture. Reći će netko da je rave, techno i trance zadrto jednolično čekićanje, upravo suprotno od jazza kao raskoši slobodne muzikalnosti. Gdje je veza?

Zoran Vujanović: Ne bih posebno izdvajao ni jedan glazbeni smjer, niti ga svrstavao u nešto zadrto ili manje vrijedno. Ta teza zvuči apsolutno ograničeno za naš svjetonazor, a pogotovo u kontekstu pristupa modernoj glazbi u 21. st. Mislim da „raskoš slobodne muzikalnosti“ leži u nama samima i u svim međuodnosima glazbe, slike i stvarnosti koja nas okružuje! Postoje džezisti koji uopće nisu muzikalni, već imaju apsolutno štreberski pristup prema istom i to nikako ne bih nazvao „raskoši slobodne muzikalnosti“, a pritom postoje DJ-i koji su itekako muzikalni i glazbeno obrazovani. Uglavnom veza itekako postoji ako plešete, osjećate i živite glazbu.

Očekuje li se kakav nosač zvuka Tannu Tuwe?

Zoran Vujanović: Da. Uskoro ćemo objaviti „Live iz Mastersa“, a nakon koncerta u Vipu letimo za London kako bismo snimili ploču.

Repertoar – vlastite ili tuđe skladbe?

Zoran Vujanović: S obzirom na to da smo posvetili svoje živote stvaranju glazbe, a ne reproduciranju već postojećih formi, Tannu Tuwa je autor.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X