‘Taste of Anarchy’ u Vintageu – hardcoreom do anarhije

Pretežno američko-njemačka kombinacija hardcore bendova Nasty, Lionheart, Cruel Hand, Desolated, Coldburn i Havenside udružena pod zajedničkom kovanicom ‘Taste of Anarchy’ koncertira Europom, a u utorak 17. ožujka posjetili su i Zagreb, točnije Vintage Industrial Bar.

Nasty u Vintage Industrial Baru (Foto: Roberto Pavić)

Tih šest bendova bila je garancija za hrpetinu decibela, no zagrebačka publika se slabije odazvala, što samo svjedoči da je kriza i na hardcore sceni. Dok primjerice heavy metal bendovi obično idu po tri na turneju, hardkoraši očigledno moraju povisi ulog, dok je posjećenost i dalje u devalvaciji. Oni koji su se okupili bili su pak šareno društvo koje je potegnulo iz Slovenije, Mađarske i Srbije kako bi popratili „Taste of Anarchy“, no to je donijelo i neke druge stvari sa sobom, jer su neki pojedinci i u ne toliko brojnoj publici iskazali prilično brutalno ponašanje, ali eto i to je valjda okus anarhije.

Cijeli događaj je zbog brojnosti bendova trebao početi u 19 sati, ali je početak pomaknut za sat kasnije. Prvu rundu agresije, skakanja po pozornici i deranje glasnica odradili su Havenside, Coldburn i Cruel Hand.

Desolated su pak pokazali da bolje mogu animirati publiku, kao što je i njihov zvuk bio eksplozivniji. Iako su Nasty po redoslijedu izvođenja trebali biti zvijezde večeri, američki Lionheart napravio je veću feštu. Pjevač Rob češće je prepuštao pjevački mikrofon fanovima u prvim redovima koji su pjevali tekstove, kao što je bez problema ‘izdao naređenje’ za circle pitt nakon čega se prvi dio Vintage Industrial Cluba pretvorio u ljudski vrtlog, a također su Loinheart dozvani i na bis nešto kasnije.

Lionheart u Vintage Industrial Baru (Foto: Roberto Pavić)

Matthias iz njemačko-belgijskog benda Nasty pokušao je odmah na početku također organizirati circle pitt, ali nije išlo iz prve. Oni su također imali par fanova koji su znali sve tekstove napamet, a jedan, rekao bih da je Slovenac, cijelo je vrijeme stajao na pozornici i čekao kad će mu se Matthias ‘smilovati’ i dati mu mikrofon.

Da je bilo još stotinjak ljudi više u publici, sigurno je da bi cijeli „Taste of Anarchy” imao daleko vrući feedback, no izgeda da se domaće hardcore pleme štedi za skorašnje gostovanje legendarnih Sick Of It All u istom klubu.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X