‘Taste of Anarchy’ u Vintageu – hardcoreom do anarhije

Pretežno američko-njemačka kombinacija hardcore bendova Nasty, Lionheart, Cruel Hand, Desolated, Coldburn i Havenside udružena pod zajedničkom kovanicom ‘Taste of Anarchy’ koncertira Europom, a u utorak 17. ožujka posjetili su i Zagreb, točnije Vintage Industrial Bar.

Nasty u Vintage Industrial Baru (Foto: Roberto Pavić)

Tih šest bendova bila je garancija za hrpetinu decibela, no zagrebačka publika se slabije odazvala, što samo svjedoči da je kriza i na hardcore sceni. Dok primjerice heavy metal bendovi obično idu po tri na turneju, hardkoraši očigledno moraju povisi ulog, dok je posjećenost i dalje u devalvaciji. Oni koji su se okupili bili su pak šareno društvo koje je potegnulo iz Slovenije, Mađarske i Srbije kako bi popratili „Taste of Anarchy“, no to je donijelo i neke druge stvari sa sobom, jer su neki pojedinci i u ne toliko brojnoj publici iskazali prilično brutalno ponašanje, ali eto i to je valjda okus anarhije.

Cijeli događaj je zbog brojnosti bendova trebao početi u 19 sati, ali je početak pomaknut za sat kasnije. Prvu rundu agresije, skakanja po pozornici i deranje glasnica odradili su Havenside, Coldburn i Cruel Hand.

Desolated su pak pokazali da bolje mogu animirati publiku, kao što je i njihov zvuk bio eksplozivniji. Iako su Nasty po redoslijedu izvođenja trebali biti zvijezde večeri, američki Lionheart napravio je veću feštu. Pjevač Rob češće je prepuštao pjevački mikrofon fanovima u prvim redovima koji su pjevali tekstove, kao što je bez problema ‘izdao naređenje’ za circle pitt nakon čega se prvi dio Vintage Industrial Cluba pretvorio u ljudski vrtlog, a također su Loinheart dozvani i na bis nešto kasnije.

Lionheart u Vintage Industrial Baru (Foto: Roberto Pavić)

Matthias iz njemačko-belgijskog benda Nasty pokušao je odmah na početku također organizirati circle pitt, ali nije išlo iz prve. Oni su također imali par fanova koji su znali sve tekstove napamet, a jedan, rekao bih da je Slovenac, cijelo je vrijeme stajao na pozornici i čekao kad će mu se Matthias ‘smilovati’ i dati mu mikrofon.

Da je bilo još stotinjak ljudi više u publici, sigurno je da bi cijeli „Taste of Anarchy” imao daleko vrući feedback, no izgeda da se domaće hardcore pleme štedi za skorašnje gostovanje legendarnih Sick Of It All u istom klubu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X