TBF na Croatian Travel Festivalu – koncert prekaljenih rutinera

Prvi postporinovski koncert TBF-ovci održali su sinoć u Šibeniku pred 800 obožavatelja.

TBF na Croatian Travel Festivalu

Zaboravimo li da je najistaknutiji član TBF-a prodao svoje tijelo i reputaciju marketingu jedne pivovare, zaboravimo li i da je TBF prije tjedan dana sasvim nezasluženo dobio Porina za album godine te da je radijski eter trenutačno zagušen njihovim najvećim i najgrozomornijim hitom „Veseljko“, što nam ostaje?

Ostaje nam bend u čijem koncertnom opusu ima barem petnaest „velikih“ pjesama, uvježbana šestorka koja na pozornici teško da može podbaciti, skupina rutiniranih glazbenika sposobna na svakom nastupu postići neprekidni good mood trenutak. TBF-ovo forsiranje „uvik kontra“ filozofije danas, doduše, zvuči kao loš vic, no stavljanje u službu korporacije još uvijek nije uništilo njihov smisao za stvaranje pozitivne i rasplesane atmosfere. Bitno je samo da bend na stageu bude dobro raspoložen…

U subotu navečer, na vrhuncu Croatia Travel Festivala u Šibeniku, TBF-ovci su bili poprilično zajebantski i svirački raspoloženi, sasvim dovoljno da nitko ne požali uloženih pedeset kuna. Na svom prvom nastupu nakon osvajanja porinovskog kapitalca, The Beat Fleet je pred 800 Šibenčana koncert počeo s „Tragičnim junakom“, pjesmom koja otvara njihov posljednji album. „Pistaccio Metallic“ danas je, naravno, okosnica koncertnog djelovanja TBF-a; adrenalinsko gradiranje nastavlja se sa „Spin doktorom“, preko „Uvik kontra“ i „Pozitivnim stavom“ do nedvojbenog highlighta nastupa s „Veseljkom“ i „Materom“.

Koliko god se znoja u publici cijedilo nakon zadnjih taktova „Date“, „Odjeba“ ili „Boga i Zemljana“, pogled na pozornicu sugerirao je da TBF-ovci više ne ostavljaju cijelo srce na terenu. Faza u kojoj se koncerti odrađuju rutinski, u kojoj preciznost izvedbe dolazi po defaultu i kada se ne mogu ispuniti baš sve želje obožavatelja iz prvog reda jer su se neke pjesme već i zaboravile svirati, ne mora automatski nositi sa sobom negativan predznak. TBF su sinoć u Šibeniku bili na visini zadatka, no „faktor x“ se ipak nekako izgubio. Prigovarati nekom bendu da je postao prevelik, nit’ je pošteno, a nema niti prevelikog smisla. Pa ipak, postoji opravdana sumnja da se u slučaju TBF-a, prije i poslije „Veseljka“, radi o dva različita benda.

Svirkom, atmosferom i posjetom, organizatori trodnevnog Croatian Travel Festivala mogu biti prezadovoljni, no mi s njima i ne možemo baš. Jer kad se na trgu pred školom Fausta Vrančića očekuje do tisuću ljudi a ne postavi se nijedan WC, kada se s vrha škole raspale dva apsolutno nepotrebna reflektora u publiku i kada se neshvatljivo škrtari na novinarskim akreditacijama za koncert koji je u početku najavljivan kao besplatan, tada već govorimo o amaterizmu. Nimalo očekivano od „svjetskih putnika“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X