Tena Novak četiri godine radila na albumu kojeg je objavila pod pseudonimom Anette Cavon

Anette Cavon je pseudonim, odnosno anagram imena Tena Novak, doslovno okrenut unazad. Anette Cavon pjeva na univerzalnom jeziku i samostalno sklada, aranžira, snima gotovo sve instrumente i pjeva svoje skladbe, koje su hibridne pop-forme.

Anette Cavon ‘Endless’

Album “Endless” stvaran je zadnje četiri godine. Kako kaže sama Tena Novak ili u ovom slučaju Anette Cavon, napravljen je od ljubavi i za ljubav.

U svom originalu pjesme su prvotno zamišljene i napravljene samo uz gitaru i klavir ali se kasnije kroz ostale faze snimanja i miksa dodalo sve ostale instrumente.

Anette Cavon je entitet sveobuhvatne univerzalne energije, a manifestira se kroz zvuk, konkretnije, stvaranje autorskih vokalno- instrumentalnih skladbi popraćenih vizualnim identitetom. Produkt te energije je filozofija bitka, konceptualizam, multimedijalnost, kompozicija, multiinstrumentalnost i vokalnost. Anette je alter ego jednog dijela stvarne (ili nestvarne) ličnosti, posebno lijep i iskren oblik izražavanja. Organičnost, spontanost i sklad krase njen zvuk i njenu pojavu. Projekt je zamišljen kao audio-vizualno izražavanje, u obliku glazbenog alter-ega.

Autorica glazbe i teksta je Tena Novak koja je ujedno i sama odsvirala sve instrumente i otpjevala sve pjesme.

Edit, miks i mastering je također njeno djelo u suradnji sa Hrvojem Pelicarićem.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X