tUnE-yArDs objavili peti studijski album ‘sketchy’

Umjesto najavljenog raspuštanja grupe – novi album.

tUnE-yArDs (Foto: Pooneh Ghana)

Merrill Garbus je uvijek koračala svojim unikatnim ritmom. Tijekom posljednjeg desetljeća, 41-godišnja kantautorica, kroz kalifornijski glazbeni projekt Tune-Yards stvorila je neke od najintrigantnijih, eklektičnih i najzanimljivijih glazbenih uradaka u indie svijetu, stvarajući oštar, jednstveni zvuk, karakterističan za ovaj bend.

Ipak, nakon prošlog albuma Tune-Yards, Merril Garbus je bila spremna završiti i raspustiti grupu. Neočekivana događanja prošle godine dovela su do preokreta: “Počela je promjena u meni. Shvatila sam da je glazba tako zadovoljavajuća i takvo uživanje. U meni se začelo osjećanje da je kreativnost način na koji ćemo se izvući iz svega ovoga.” – kaže Merril. “Sjetila sam se da nam ljudi dolaze da bi se zabavili, pokrenuli, osjetili radost i da se zajedno možemo probuditi.”

Poslije singla i video spota “hypnotized”, objavljenog prošlog tjedna, uslijedio je i novi, peti studijski album “sketchy”. Singl “hypnotized” je treći s albuma, s prošle godine su izašli i “Hold Yourself”‘ i “Nowhere Man”.

“Nadamo se da glazba donosi energiju, s jakim vjetrom ohrabrenja onima koji se bore za pravdu u današnje vrijeme”, kaže Merril Garbus, koja je zajedno perkusionistom Nateom Brennerom, stup glazbenog projekta Tune-Yards.

Video “hypnotized” režirao je Tin Ken Ng, australski režiser, video umjetnik i grafički dizajner među čijim klijentima su i Google, Netflix, Twitter.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X