tUnE-yArDs objavili peti studijski album ‘sketchy’

Umjesto najavljenog raspuštanja grupe – novi album.

tUnE-yArDs (Foto: Pooneh Ghana)

Merrill Garbus je uvijek koračala svojim unikatnim ritmom. Tijekom posljednjeg desetljeća, 41-godišnja kantautorica, kroz kalifornijski glazbeni projekt Tune-Yards stvorila je neke od najintrigantnijih, eklektičnih i najzanimljivijih glazbenih uradaka u indie svijetu, stvarajući oštar, jednstveni zvuk, karakterističan za ovaj bend.

Ipak, nakon prošlog albuma Tune-Yards, Merril Garbus je bila spremna završiti i raspustiti grupu. Neočekivana događanja prošle godine dovela su do preokreta: “Počela je promjena u meni. Shvatila sam da je glazba tako zadovoljavajuća i takvo uživanje. U meni se začelo osjećanje da je kreativnost način na koji ćemo se izvući iz svega ovoga.” – kaže Merril. “Sjetila sam se da nam ljudi dolaze da bi se zabavili, pokrenuli, osjetili radost i da se zajedno možemo probuditi.”

Poslije singla i video spota “hypnotized”, objavljenog prošlog tjedna, uslijedio je i novi, peti studijski album “sketchy”. Singl “hypnotized” je treći s albuma, s prošle godine su izašli i “Hold Yourself”‘ i “Nowhere Man”.

“Nadamo se da glazba donosi energiju, s jakim vjetrom ohrabrenja onima koji se bore za pravdu u današnje vrijeme”, kaže Merril Garbus, koja je zajedno perkusionistom Nateom Brennerom, stup glazbenog projekta Tune-Yards.

Video “hypnotized” režirao je Tin Ken Ng, australski režiser, video umjetnik i grafički dizajner među čijim klijentima su i Google, Netflix, Twitter.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X