Terezi Kesoviji francuski veleposlanik uručio prestižno odličje

Bila je to prilika i za predstavljanje nove Terezine pjesme ‘Kilimandjaro sans neige’.

  •  
  •  
tereza Kesovija i francuski veleposlanih u Hrvatskoj Gaël Francois Veyssièren (Foto: Promo)

Hrvatskoj glazbenoj divi Terezi Kesoviji sinoć je u francuskoj rezidenciji uručeno prestižno odlikovanje kojim je službeno postala časnica – primila je odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti, koje joj je uručio veleposlanik Republike Francuske Gaël Francois Veyssièren u svojoj rezidenciji na Tuškancu na svečanom domjenku.

Odličje joj je dodijeljeno za predan rad na povezivanju Hrvatske i Francuske kroz kulturu, bogatu karijeru u obje zemlje te promidžbu francuskog jezika i šansone, a zaslužila ga je zbog brojnih gostovanja francuskih umjetnika u Hrvatskoj te svojim mnogobrojnim koncertima i pjesmama na francuskom – poručio je veleposlanik Francuske.

“Imam nebrojeno priznanja, ali Francuska je duboko u mom srcu zato što sam u njoj od 1965. godine. I to je ljepota moje profesije kojoj je priznat rad na zajedništvu dviju zemalja”, poručila je Tereza Kesovija te dodala da ukoliko više nikada ne dobije niti jedno priznanje, ovo joj je dovoljno za cijeli život.

Nakon dodjele priznanja Tereza je uzvanicima pretpremijerno predstavila svoj novi spot za pjesmu ‘’Kilimandjaro sans neige’’, u prijevodu ‘Kilimandžaro bez snijega’, francusku verzije pjesme ‘’Ima te’’ koju je za nju napisao Aljoša Šerić iz grupe Pavel, a na francuski preveo Serge Lama, legendarni francuski šansonijer, inače bliski i dugogodišnji Terezin prijatelj. Režiju spota potpisuje Katja Restović, sniman je u Puli i Poreču, a u spotu su glumili Judita Franković i Frane Mašković.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X