The Jesus Lizard najavljuju prvi album u 26 godina

Otkrili su i datume turneje kao i singl ‘Hide & Seek’.

The Jesus Lizard najavili su svoj prvi album u 26 godina, zajedno s datumima turneje od 2024. do 2025. godine. Utjecajni noise-rock bend će objaviti “Rack” 13. rujna preko Ipecac Recordings, a predstavio je i prvi singl, “Hide & Seek”.

Bend još uvijek čine David Yow (vokal), Duane Denison (gitara), David Wm. Sims (bas) i Mac McNeilly (bubnjevi). Novi LP bit će njihov ukupno sedmi, a prvi nakon “Blue” iz 1998. godine. Naziv “Rack” nastavlja tradiciju benda da svoje albume naziva jednom riječju od četiri slova.

Pjevač opisuje singl kao “veselu pjesmu o vještici koja se ne zna ponašati, a ima refrena kao Mike Tyson tučnjava.” Što se tiče cijelog albuma, Denison izjavljuje: “Definitivno postoje neke reference na prošlost, ali više kao polazište: ne ostajemo tamo.”

Jesus Lizard bi trebali odsvirati i svoje prve nastupe nakon četiri i pol godine. Uz prethodno najavljenu kratku seriju datuma koji započinju danas (6. lipnja) u Third Man Records u Nashvilleu, bend je najavio punu turneju 2024.-2025. koja će započeti 31. listopada u Dallasu i završiti 10. svibnja 2025. u Seattleu. Između dvije američke etape, Jesus Lizard će krenuti na britansku turneju u siječnju sljedeće godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X