The Killers i Bruce Springsteen zajedno snimili pjesmu ‘Dustland’

Riječ je o ponovno snimljenom singlu Killersa ‘A Dustland Fairytale’ s albuma ‘Day And Age’ iz 2008. godine.

The Killers i Bruce Springsteen ‘Dustland’

Prema izjavi pjevača Brendana Flowersa, Bruce Springsteen je izvorno stupio u kontakt s njim u veljači 2020. godine i predložio Killersima da zajedno snime pjesmu.

“Gledajući Glastonbury, vi ste momci postali jedan urnebesni bend uživo, moj brate. Sviđa mi se zlatno odijelo. Moramo jednog dana snimiti ‘Dustland'”, stoji u izjavi Killersa prvo obraćanje Brucea Springsteena.

Flowers je isprva bio sumnjičav i mislio da se netko šali s njim. “Guglam tada pozivni broj”, objašnjava i nastavlja: “Dolazi iz Freeholda, New Jersey, i još uvijek nisam siguran. Napišem sms Evanu (sin Brucea i Patti koji je postao moj prijatelj) i dobivam potvrdu da je taj broj stvarno od njegovog oca.”

Iako je COVID u konačnici stavio mnoge planove na led, i  The Killers i Springsteen su u međuvremenu objavili svoje nove album, “Imploding Mirage” i “Letter To You”.

Flowers tvrdi da je potom nastavio razmišljati o pjesmi “A Dustland Fairytale”, koja je bila oda njegovim roditeljima Jeannie i Terryu Flowersu.

“‘Dustland’ je napisan usred Jeanniejeve bitke s rakom. Bio je to pokušaj da bolje razumijem svog oca, koji mi je ponekad misterij. Da tugujem za majkom. Da priznaju svoje žrtve, a možda čak i saznanje koliko ljubav treba biti snažna da bi se ostvarila na ovom svijetu. Bila je to moja terapija. Bilo je katarzično”, kazao je Flowers.

Flowers je pohvalio Springsteena što je napisao puno pjesama o ljudima poput njegovih roditelja, kao i što je pronašao puno ljepote u nadanjima i snovima koji su inače nevidljivi”.

“Zahvalan sam mu što mi je otvorio ova vrata”, rekao je Flowers o prvoj suradnji sa Springsteenom i završio: “Zahvalan sam roditeljima na primjeru koji su mi dali.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X