The Libertines se vraćaju singlom ‘Run Run Run’ i najavljuju novi album ‘All Quiet On The Eastern Esplanade’

Ploča izlazi 8. ožujka.

The Libertines “All Quiet…”

The Libertines su se vratili novim singlom “Run Run Run”, kao i objavom detalja o svom dugo očekivanom četvrtom albumu “All Quiet On The Eastern Esplanade”.

Ploča izlazi 8. ožujka i dugo je pripremani nastavak albuma “Anthems For Doomed Youth” iz 2015. godine. Prvi okus albuma stiže u obliku singla “Run Run Run” o kojoj Barat kaže: “Radi se o tome kad ste zarobljeni i pokušavate pobjeći od tmurnog života, pomalo poput čovjeka u ‘Pošti’ Bukowskoga. Najgora stvar za The Libertines bila bi zaglaviti u kolotečini neprestano pokušavajući ponovno proživjeti našu prošlost.”

Osim što dijeli ime s antiratnim romanom Ericha Marije Remarquea, naslov albuma je u čast bendovog hotela, studija, restorana i bara u Margateu, The Albion Rooms – koji je također prikazan na omotu s dramatičnom postavom likova iz svijeta izblijedjelog primorskog glamura.

“All Quiet..” sastoji se od 11 novih pjesama s autorskim zaslugama koje dijele sva četiri člana benda. Producirao ga je Dimitri Tikovoï (The Horrors/Charli XCX/Becky Hill), a snimljen je u The Albion Rooms za samo četiri tjedna u veljači i ožujku 2023., prije nego što je dovršen u La Ferme de Gestein Studios u Normandiji. Dodatnu produkciju i miksanje potpisuje Dan Grech-Marguerat (Lana Del Rey/Liam Gallagher/Paul McCartney).

Unatoč pokušajima rada na pisanju albuma koji su trajali već nekoliko godina, indie veterani rekli su da su na sessionima u Port Antoniju na Jamajci Barat i Pete Doherty ponovno probudili kemiju prije nego što su se vratili u Margate kako bi se ponovno okupili s basistom Johnom Hassallom i bubnjarom Garyjom Powellom.

“All Quiet On The Eastern Esplanade”, popis pjesama:

‘Run, Run, Run’
‘Mustang’
‘Have A Friend’
‘Merry Old England’
‘Man With The Melody’
‘Oh Shit’
‘Night Of The Hunter’
‘Baron’s Claw’
‘Shiver’
‘Be Young’
‘Songs They Never Play On The Radio’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X