The Mouse Outfit: Hip-hop je u Britaniji snažniji nego ikad

Uoči Soundwave festivala u Tisnom, razgovaramo s britanskih hip-hop bendom.

The Mouse Outfit

Pa složio bih se, kao i fanovi hip-hopa koji vas na društvenim mrežama nazivaju trenutačno najboljim hip-hop bendom u Britaniji. Što mislite da vas odvaja od drugih i čini zanimljivijima?

Bitno je reći da je malo live hip-hop bendova. Neki od MC-ja s kojima radimo su etablirani samostalni izvođači, pa to pomaže. Skittles je imao live bend duže vremena koji se danas zove 8 Gold Rings. Tu su Lazy Habits koji su često ime na festivalima, ali teško je naći takve live bendove jer je ovo žanr koji se ne prenosi uživo s lakoćom. Mi smo se uspjeli profilirati u kratko vrijeme, pa nam je i to pomoglo. Ne zamaramo se titulama i naslovima, nego samo želimo stvaratiž elimo raditi što bolju glazbu filirati u kratko vrijeme, pa nam je i to pomoglo. Ne zamaramo se titulama i naslovima, nego s što bolju glazbu. Neki od nas još uvijek imaju stare poslovi, pa kad bismo došli do točke da svi možemo živjeti ovoga bili bismo sretni.

The Notthingham Post je imenovao vaš debi album Escape Music modernim remek-djelom. Koji vam je bio cilj prilikom rada na njemu?

Znali smo da je album dugotrajni cilj, ali iskreno ću ti reći da se on dogodio kao proizvod želje rada na dobroj glazbi. Dok smo pokušavali objaviti singlice i malo se promovirati, shvatili smo da imamo kolekciju pjesama koje bi bolje zvučale kao jedan paket i sad ne možemo biti sretniji primitkom publike.

Ima li planova za nove objave u bliskoj budućnosti?

Nekoliko je aktivnih projekata u ovom trenutku, a jedan od njih je i novi album kojeg se nadamo objaviti do kraja godine. Na njemu bismo opet imali britanske repere. Pitch snima neke pjesme s Matticom, američkim reperom nastanjenim u Francuskoj. Datuma još nema, ali svakako mislimo uskoro početi objavljivati singlove.

Na Twitteru sam vam vidio cijeli niz festivalskih nastupa ove godine i čini mi se da vam nekako bolje odgovaraju od individualnih nastupa. Kako se možete bolje povezati s fanovima: tijekom festivala ili u privatnijoj atmosferi klubova gdje samo vas dolaze slušati?

Do ove je godine to bilo sviranje za noćne klubove gdje smo nastupali kao bend koji bi trebao motivirati ljude da plešu. To je odlično, to je reakcija kakvu želimo, ali svirati u takvim klubovima, kao i na festivalima ljudima koji piju i partijaju satima ili danima jest vrlo lako. Nedavno me impresionirala reakcija grupe trijeznih ljudi koji su nas došli gledati ravno s posla. Takva je reakcija puno bolja potvrda da radiš kako treba. No istovremeno moram reći da nam je najbolji nastup ikad bio na festivali zajedno s Chai Wallahs.

Kod nas dolazite jednom festivalskom profilu, uglavnom britanskom, u svom posjetiteljskom smislu. Što imate u rukavu za nas?

Nastup na Soundwaveu pada usred male europske turneje tijekom koje namjeravamo neko vrijeme provesti u Češkoj, Mađarskoj i Italiji. Za takva mjesta moraš skrojiti set-listu kojoj engleski nije prvi jezik i koja nije upoznata s našom glazbom. Radimo na vašem setu, tako da možete očekivati novitete, ali i ubačene hip-hop klasike.

Što mislite da Hrvatska ima u rukavu za vas?

Neki od nas već su ranije i po nekoliko puta posjetili Hrvatsku u sklopu festivala Soundwave, Outlook i Garden. Čak smo posjetili i druge dijelove zemlje poput Zagreba i Plitvičkih jezera. Nažalost, ovoga puta dolazimo ravno s gaže u Budimpešti i ravno idemo dalje u Torino. No nadamo se da nam ovo neće biti posljednji put u Hrvatskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X