‘The Prodigy: World’s On Fire’ – kad se gledanje filma otme kontroli

Kombinacija hipnotičkih ritmova, spotovski režirane koncertne snimke i prošvercanog piva, rezultiralo je prvom intervencijom zaštitara u povijesti CineStara.

Premijera filma ‘World’s On Fire’ u Zagrebu

Drugačije nije ni moglo završiti. Hardcore fanovi Prodigyja ispunili su novozagrebački CineStar, kao i u, za pretpostaviti je, nekoliko stotina kinodvorana diljem svijeta, gdje se njihov nastup iz Milton Keynes Bowla, najavljen kao „najbolje snimljen koncert ikada“, istobodno prikazivao. Bombardirani „Firestarterom“ ili „Breathe“ s velikog ekrana, teško je bilo razlučiti nalazimo li se na koncertu ili u kinu, no za nekoliko stotina obožavatelja u foteljama dvorane dvojbe nije bilo – party je mogao započeti.

Ostvarenje nagrađivanog redatelja Paula Dugdalea izuzetno je kompatibilno sa elektronsko-psihodeličnim ludilom kakvog su patentirali The Prodigy. Spotovski posloženih sat i pol kadrova s najvećeg koncerta u karijeri britanskih post-punkera, pred 65 tisuća obožavatelja, svojim milisekundnim  bljeskovima, sumanutim poniranjima kamere, šuljanjima  među podivljalom publikom i nekontroliranim hvatanjem svakog detalja na pozornici, dovodi gledatelja do ruba epileptičnog šoka.

Stoga je sasvim razumljivo da se „World’s On Fire“ nije mogao pratiti zavaljen u udobne crvene fotelje. Zadnji red je prvi „pukao“; ispod jakni su se izvadile skrivene limenke piva, majice su se skidale i skakanje uz ritmove „Invaders Must Die“, „Out Of Space“ i „Omen“ uskoro se proširilo cijelom dvoranom. Uzalud su zaštitari pokušavali sniziti uzavreli adrenalin u krvi, party u dvorani 7 u Avenue Mallu bilo je nemoguće zaustaviti.

„Smack My Bitch Up“ označio je polagani fade out ovog intenzivnog dokumentarnog djela, kao i jednog od najneobičnijih kino-iskustava. Bila je to prva i jedina prilika za gledanje „World’s On Fire“ na velikom platnu, projekcije koje će vam omogućiti Pirate Bay zasigurno neće biti ni izbliza toliko efektne. S bljeskovima pred očima i zujanjem u ušima rijetko se izlazi iz kina. Osim u slučaju kad su glavni junaci Liam Howlett, Keith Flint i Maxim Reality.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X