The Rolling Stones prijete Trumpu s tužbom ako nastavi koristiti njihovu glazbu na skupovima

Posljednja poruka benda dolazi nakon višestrukih kršenja prijašnjih zahtjeva da američki predsjednik prestane koristiti pjesme The Rolling Stonesa u svojoj predizbornoj kampanji.

The Rolling Stones (Foto: Andrew Timms / Universal Music)

The Rolling Stones su još 2016. poslali brojna upozorenja da se Trump prestane koristiti njihovom glazbom tijekom posljednje predsjedničke kampanje u SAD-u, na što se Trumpov tim uvijek oglušio.

Donald Trump je unatoč upozorenjima s istom praksom nastavio i ove godine, a legende rocka traže način da mu zakonski stanu na put. Sudeći po službenoj izjavi, tim odvjetnika koji zastupa Stonese radi s timom BMI-ja (najveća organizacija za zaštitu prava u svijetu) kako bi spriječili korištenje glazbe rock legendi na budućim Trumpovim političkim skupovima.

BMI je obavijestio odgovorne iz Trumpove kampanju da će neovlašteno korištenje glazbe Rolling Stonesa predstavljati kršenje ugovora o licenciranju. Ako Trump nastavi ignorirati upozorenja benda i organizacije, suočit će se s tužbom “zbog kršenja embarga i puštanja glazbe za koju nema dozvolu, tj. koja nije licencirana za te svrhe”.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Podsjećamo da je Trump 2016. na skupovima između ostalih koristio pjesme “You Can’t Always Get What You Want” i “Start Me Up” zbog čega su Stonesi reagirali upozorenjem da to više ne radi, kao i njihove kolege čije pjesme su korištene u istu svrhu, a to su između ostalih bili Aerosmith, Adele i Neil Young, dok je prošlog tjedna u tek započetoj kampanji isto tražila i obitelj pokojnog Toma Pettyja. No i pored toga, nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2017. Trump je išetao na pozornicu uz pratnju pjesme “Heart Of Stone” koju su Stonesi objavili davne 1965. godine.

Michael Cohl, bivši promotor Stonesa kaže kako su Stonesi i Trump imali izmjenu loših iskustava i prije 2016. godine. Naime, Cohl tvrdi kako je koncert Stonesa u Atlantic Cityju 1989. “na nesreću” bio sponzoriran od strane jednog Trumpovog kasina i da je Trump nakon koncerta zauzeo after-show press prostoriju Stonesa kako bi on održao svoju tiskovnu konferenciju. Cohl nadalje tvrdi, kad je Keith Richard saznao što je Trump učinio, izvukao je svoj nož, zabio ga u stol i viknuo: “Zbog čega te, dovraga, uopće imam? Moram li ja tamo otići i osobno ga otpustiti. Netko od nas napušta ovu zgradu – ili on, ili mi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X