The Screaming Wheels debitirali albumom ‘Istramental’

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja debitantski studijski album ‘Istramental’ u izdanju etikete Rock Svirke Records.

The Screaming Wheels ‘Istramental’

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, pred sudjelovanje na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović (Baltazar) i bubnjar Erle Đurđević.

„Ovo je novi blues rock stil sa naznakama psihodelije koji zadržava osjećaj autentičnosti, sa slajd gitarom koja dostiže pravi vhunac. Od prve pjesme „Before the Sun“, koja otvara ploču ne toliko BANG, već više BAM efektom, točno između očiju, odličnom slajd gitarom i vokalom, s uzbudljivim, sirovim zvukom u pozadini. Album se poigrava mnogim žanrovima bluesa i rocka, ali je dosljedno originalan i energičan. Svaka pjesma ima svoj identitet i svaka je savršeno odsvirana, a produkcija je apsolutno vrhunska. Sve u svemu, ovaj album može biti divlja avantura blues zaljubljenicima, ali glazba i život se nastavljaju, a The Screaming Wheels nastavljaju uzbudljivim stilom i sa nogom na pedali. Nove pjesme, odlična svirka, sjajna produkcija, sve što mi se sviđa“, izjavio je Norman Beaker, član britanske Blues kuće slavnih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X