‘Toma’ u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima srušio rekord star 10 godina

Rekord gledanosti srpskog filma u hrvatskom kinima u prvom vikendu 2011. godine postavila je ‘Parada’ Srđana Dragojevića. ‘Toma’ je uspostavio novi.

  •  
  •  
‘Toma’ (Foto: Promo)

Nakon gotovo nezapamćenog uspjeha u Srbiji i BiH, gdje je film dosad pogledalo više od 700 tisuća ljudi, film “Toma” je i u Hrvatskoj uspio srušiti rekord star čak deset godina.

S 8035 gledatelja, koliko je “Tomu” u hrvatskim kinima pogledalo u prvom vikendu prikazivanja, “Toma” je i službeno postao srpski film s najboljim otvaranjam u povijesti Hrvatske. Film Dragana Bjelogrlića o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću time je srušio rekord koji je 2011. godine u domaćim kinima postavila komedija “Parada”.

Ovaj izvrstan rezultat rezultat je ogromnog interesa medija i javnosti, a da će “Toma” nastaviti uspješan pohod na hrvatska kina sugeriraju i izvrsne prve reakcije publike koja je film pogledala u nekoliko proteklih dana.

Podsjetimo, prvoj i ekskluzivnoj projekciji filma u zagrebačkom Cineplexxu prisustvovali su glumci Petar Benčina, Milan Kolak te Milan Marić koji je utjelovio lik Zdravkovića.

Film “Toma” impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.
Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X