The Screaming Wheels predstavljaju novi singl s nadolazećeg albuma ‘Istramental’

Četvoročlani alternativni blues/rock sastav The Screaming Wheels objavljuje drugi singl ‘Before the Sun’ sa predstojećeg debitantskog albuma ‘Istramental’, koji izlazi 24. rujna u izdanju izdavačke kuće Rock Svirke Records.

The Screaming Wheels

“The Screaming Wheels singlom “Before the Sun” vam može smrznuti dušu ‘do kostiju’ svojim intezitetom, dok se ispod zvuka prijetnje i mraka nalazi vrlo hipnotična, pomalo jeziva ali ipak vrhunski i emocionalno odsvirana pjesma što se dalo i očekivati”, navodi član Blues kuće slavnih, Norman Beaker.

Croatian Blues Challenge 2018 pobjednici objavljuju singl sa pratećim dokumentarnim videom koji prati put bend na International Blues Challenge 2019 u Memphisu uključujući i čuveni Flux studio gdje je album miksan.

“Pjesma govori kako prije sunca dolazi kiša, kako prije zabave dolazi patnja, prije grešnosti dolazi vjera, odnosno da su preispitivanja samoga sebe, rad i neodustajanje od snova neizbježni za sreću pojedinca i društva, kao i za samouvjerenost, empatiju i ostale pozitivne osjećaje. Jedino će na takav način društvo biti slobodno”, navode iz benda.

Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom kinu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X