The Weinstein Company spašena od bankrota u posljednji čas

Filmska tvrtka Harveya Weinsteina spašena je od bankrota i kupljena, praktički, u posljednju minutu.

  •  
  •  
The Weinstein Company logo (izvor: Wikipedia)

Kompanija je nakon optužbi Harveya Weinsteina za seksualno zlostavljanje ušla u ozbiljne financijske probleme pa je tako ranije ovog tjedna trebala podnijeti i zahtjev za stečaj nakon što su neki pregovori oko preuzimanja i prodaje imovine već propali. Iz kompanije koju je Harvey Weinstein osnovao s bratom Bobom 2005. godine, sada su izvijestili da je grupa investitora poduprta Mariom Contreras – Sweet i milijarderom Ronom Burkleom pristala kupiti kompaniju za 500 milijuna dolara.

U izjavi su iz The Weinstein Company poručili:  “Zadovoljstvo nam je najaviti da smo sklopili ugovor o prodaji imovine tvrtke Weinstein grupi ulagača pod vodstvom Marie Contreras-Sweet i Rona Burklea. Dogovor pruža jasan put za naknadu štete žrtvama i štiti radna mjesta naših zaposlenika. Zahvalni smo naporima glavnog državnog odvjetnika Schneidermana i njegovom osoblju, Mariji Contreras-Sweet, Ronu Burkleu i njegovom timu u Yucaipu za postizanje ovog sporazuma. Smatramo da je ovo pozitivan ishod u ovim nevjerojatno teškim okolnostima.”

Prema The Hollywood Reporteru, Contreras-Sweet je rekla kako je njezina uključenost u kupnju kompanije nadahnuta pokretom #MeToo te da u kompaniji namjerava instalirati žensku većinu. Postupak kupnje i preuzimanja trajat će 30-40 dana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X