The White Stripes objavili prva tri albuma na audio kasetama u čast Cassette Store Daya

Danas je Cassette Store Day – glazbeni praznik koji obilježava nagli povratak audio kaseta u širu upotrebu. Tim povodom svoj obol je dao i najpoznatiji rock duo koji je u međuvremenu prestao s radom.

The White Stripes 'The White Stripes'
The White Stripes ‘The White Stripes’

Albumi “White Stripes”, “De Stijl” i “White Blood Cells” objavljeni su danas na kasetama povodom obilježavanja Cassette Store Daya u Americi, prazničnog događaja zamišljenog kao jesenska akcija na tragu Record Store Daya koji se globalno udomaćio u prodavaonicama nosača zvuka treće subote u travnju.

Tom prigodom, ali i u znak obilježavanja 20 godina od osnivanja rock dua The White Stripes, Third Man Records Jacka Whitea objavio je na audio kasetama remasterirane verzije eponimnog prvijenca iz 1999. godine, te albume “De Stijl” (2000.) i “White Blood Cells (2001.) koji su prethodili mega popularnom albumu “Elephant”.

Jack White je još prije najavio kako su u pripremi reizdavanja prva tri albuma na vinilu koje će pratiti i bonusi u obliku tri koncertna nastupa održana u klubovima Detroita u periodu od 1999. do 2001. godine.

Cassette Store Day pokrenut je 2013. u Velikoj Britaniji od strane nekoliko nezavisnih izdavača u želji da se ponovno popularizira nekadašnji vodeći format nosača zvuka, ali ponajviše u krugovima underground scene. Već iduće godine Cassette Store Day počeo se obilježavati i u SAD-u, Japanu, Francuskoj i Kini.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X