The White Stripes, Soundgarden i Willie Nelson među nominiranima za Kuću slavnih rock and rolla

Za mjesto u klasi 2023. natječu se i A Tribe Called Quest, Joy Division/New Order, Kate Bush i Missy Elliott.

Rock and Roll Hall of Fame 2023 (foto: Rockhall)

The White Stripes, Kate Bush, Willie Nelson, Soundgarden, Missy Elliott, Joy Division/New Order, A Tribe Called Quest i George Michael su među nominiranima za klasu 2023. Kuće slavnih rock and rolla. Ostali finalisti su Rage Against the Machine, Iron Maiden, Warren Zevon, Sheryl Crow, Cyndi Lauper i The Spinners.

Da bi se kvalificirali za nominaciju, solo izvođač ili bend moraju objaviti svoju prvu komercijalnu snimku najmanje 25 godina prije godine nominacije. Od ovogodišnjih nominiranih, The White Stripes, Willie Nelson, Missy Elliott Joy Division/New Order, George Michael, Warren Zevon, Sheryl Crow i Cyndi Lauper prvi su put u izboru — a The White Stripes i Missy Elliott u prvoj godini ispunjavanja uvjeta. Elliott je također prva hip-hop umjetnica koja je nominirana za Rock and Roll Hall of Fame.

Kako su New Order osnovali preživjeli članovi Joy Divisiona nakon smrti pjevača Iana Curtisa 1980., Kuća slavnih rock and rolla odlučila je spojiti oba benda u jednu nominaciju. Sličan potez učinjen je 2012. s The Small Faces i The Faces.

Rage Against the Machine nominirani su peti put, dok se Kate Bush četvrti put našla na glasačkom listiću. A Tribe Called Quest i Iron Maiden bili su nominirani po jednom prije.

Klasa 2023. bit će objavljena u svibnju, a službeno će biti proglašena tijekom gala svečanosti koja će se održati u jesen. Uvedene će odrediti međunarodno glasačko tijelo od više od 1000 izvođača, povjesničara i članova glazbene industrije, uz glasovanje obožavatelja na web stranici Rock & Roll Hall of Fame.

Prošlogodišnja klasa uključivala je Dolly Parton, Eminema, Duran Duran, Eurythmics, Lionela Richieja, Carly Simon, Pat Benatar & Neila Giralda te Judas Priest.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X