They Drive by Night singlom ‘Frankenštajn’ najavljuju debitantski album

Beogradska grupa They Drive by Night objavljuje video singl ‘Frankenštajn’ i najavljuje izlazak svog prvog albuma ‘Pomračenje’ za 8. svibanj.

They Drive by Night (Foto: Nina Ivanović)

They Drive by Night je bend nastao iz glazbenog projekta vizualnog umjetnika Nemanje Nikolića. Sve je počelo minimalističkom interpretacijom stoner rocka, da bi zvuk nastavio da se oblikuje eklektičnim pristupom raznim, uglavnom pretežito gitarskim, glazbenim žanrovima. Bend karakterizira distorzirani gitarski zvuk, ispod kog se valja mantrični ritam praćen tekstovima koji se referiraju na filmove, pop kulturu, vizualnu umjetnost i književnost.

“Rif za Frankenštajna nastao je davno, jednostavno nisam imao tekst, ni engleski ni srpski. Više puta smo na probama svirali tu temu i meni se jako dopalo kako je Pavle (Pavle Popov, bubanj) rešio to lomljenje rifa i sviranje u dva različita takta. Onda mi je Boki (Bojan Nikolić, gitara) nakon nekog vremena poslao svoju proznu pesmu u kojoj su se spominjali i Frankenštajn i pobesneli Maks, naravno pesma je imala potpuno drugačiju formu i sadržaj. Ali se meni se to kombinovanje gotske priče Meri Šeli o čudovištu napravljenom od različitih leševa i distopijske post-apokaliptične jurnjave reditelja Džordža Milera zaista svidelo kao tema za pesmu. U oba slučaja postoji nešto vrlo romantičarsko i tragično u tim junacima iako pripadaju potpuno različitim epohama. I tako je krenulo: Čekam dan i čekam sat da me pukne grom da sam Frankenštajn”, objašnjava Nemanja Nikolić.

Tijekom godina, uz Nemanju Nikolića kao frontmena i gitariste, kao stalna postava benda ustalili su se gitarista Bojan Nikolić, Vladimir Milićević na basu, Pavle Popov na bubnjevima i Iva Kuzmanović kao vokal.

Izlazak singla “Frankenštajn” za They Drive by Night znači i početak suradnje sa izdavačkom kućom Pop Depresija, koju pored PD još čine i Kišobran, Zeleni kačket i Anderklas. Kompletan album “Pomračenje”, na kojem se nalazi osam pjesama, bit će dostupan na svim digitalnim platformama po objavi 8. svibnja ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X