Thom Yorke i Johnny Greenwood napisali su originalnu glazbu za novu sezonu serije ‘Peaky Blinders’

Redatelj ‘Peaky Blindersa’ Anthony Byrne otkrio je da su Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada između ostalih pridonijeli novoj i originalnoj glazbi u nadolazećoj šestoj i posljednjoj sezoni serije.

Johnny Greenwood, Thom Yorke (lijevo) i Cilian Murphy (desno) iz serije ‘Peaky Blinders’ (Foto: Alex Lake / BBC press)

Krimi-noir drama iz koja prati zbivanja u Birminghamu između dva svjetska rata u XX stoljeću premijerno će imati svoju posljednju sezonu danas 27. veljače.

Uz tematsku melodiju Nicka Cavea & The Bad Seeds ‘”Red Right Hand”, serija je poznata po rock glazbi i pjesmama Arctic Monkeysa, Davida Bowieja, PJ Harvey, Iggyja Popa, Royal Blood, Laure Marling, IDLES, Savages i Foals, kao i originalnoj partituri Anne Calvi za posljednju sezonu.

S obzirom da je glazba Radioheada već bila prisutna u ključnim scenama, sada je otkriveno da su kolege iz benda Yorke i Greenwood napisali nove komade za nadolazeću sezonu.

“Thom Yorke i Johnny Greenwood pridonijeli su seriji”, rekao je redatelj Anthony Bryne za NME i dodao: “Presretan sam zbog svega toga. Glazba je oduvijek bila jako važna u ovoj seriji, a ja sam stvarno želio unijeti dramatičan rezultat s njom i u ovoj sezoni. Sezona je dramaturški puno teža, pa rezultat vodi stvari u sasvim drugom smjeru.”

Yorke i Greenwood zajedno s Tomom Skinnerom iz grupe Sons of Kemet osnovali su grupu The Smile koja će svoju proljetnu turneju započeti koncertom u Zagrebu 16. svibnja ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X