‘Three Billboards’ vraća se u trku osvajanjem nagrade glumačkoga ceha

Favoriti u kategorijama najboljih glavnih i sporednih glumaca i glumica zacementirali su pozicije pred dodjelu Oscara.

Screen Actors Guild Awards

Nakon osvajanja Zlatnog globusa za najbolju dramu, film Martina McDonagha “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” vratio se u trku za glavnu nagradu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, osvojivši nagradu za najbolju glumačku postavu na
sinoćnjoj dodjeli nagrada glumačkoga ceha (SAG – Screen Actors Guild), nakon što su nagrade Critics’ Choice i PGA pripale fantastičnoj romansi Guillerma Del Tora “The Shape of Water”.

Nagrada SAG za najbolji ansambl poklopila se s Oscarom za najbolji film 11 od 22 puta. Prethodnih godina filmovi “Birdman” i “Spotlight” potvrdili su ovu nagradu i glavnom nagradom Akademije, dok je lani pobijedila drama “Hidden Figures”.

Favoriti u kategorijama najboljih glavnih i sporednih glumaca i glumica zacementirali su pozicije pred dodjelu Oscara. Frances McDormand i Sam Rockwell iz “Three Billboards” nagrađeni su tako za najbolju glavnu glumicu, odnosno sporednoga glumca, Gary Oldman za najboljeg glumca, a Allison Janney za najbolju sporednu glumicu. Isti glumci slavili su i na dodjelama Zlatnih globusa i Critcs’ Choice.

Isti su uspjeh ponovili u televizijskim kategorijama Alexander Skarsgård, Nicole Kidman i Sterling K. Brown, dok je u kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji po drugu godinu zaredom slavila Claire Foy za ulogu kraljice Elizabete u seriji “The Crown”, a ne osvajačica Globusa i Critics’ Choicea Elisabeth Moss. U kategorijama glumaca u humorističnim serijama slavili su William H. Macy i Julia Louis-Dreyfus koja se ovom, petom nagradom u kategoriji izjednačila s dosadašnjom rekorderkom Tinom Fey.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh