Tijekom nezapamćenih požara u Kaliforniji Kanye West angažirao privatne vatrogasce

Sverastući biznis u Kaliforniji postaju privatni vatrogasci kojih bogati i slavni unajmljuju kako bi ih štitili od požara uzrokovanih klimatskim promjenama.

Kanye West (Foto: Wikipedia)

Najmanje 44 osobe umrle su u Kaliforniji zbog posljedica požara koji je spalio više od 100 tisuća hektara zemljišta u državi. Pretpostavlja se da je požar nastao kao posljedica klimatskih promjena na teritoriju ionako poznatom po velikim vrućinama, sušama i ogromnim lakozapaljivim područjima.

No, naravno, neki ljudi mogu priuštiti da se isključe iz klimatskog kaosa. TMZ je jučer izvijestio da su Kim Kardashian i Kanye West platili privatne vatrogasce kako bi zaštitili svoje domove od 60 milijuna dolara u kalifornijskom Hidden Hillsu. Par se, inače, za vrijeme požara evakuirao iz kuće po službenom državnom nalogu, a privatni su vatrogasci, naposljetku, spasili vile West-Kardashian.

Požar u Malibuu, Kalifornija, 9. studenog 2018. (izvor: Wikipedia)

No Kardashian-West nisu jedini koji si mogu priuštiti bogatstvo na privatne vatrogasce koji u Kaliforniji polako postaju lukrativan biznis. Osiguravajuća društva poput AIG-a pružaju usluge gašenja požara i tu stavku kao u osiguravajućim ugovorima omogućavaju svojim najbogatijim klijentima.

Kakvoća zraka u Kaliforniji, mjerena u kolovozu 2018., crvena i narandžasta predstavljaju po život opasnu čestičnu zagađenost i oštećenje ozona (izvor: Wikipedia)

Prema istraživanju televizijske kuće ABC, čak 42% onih koji se nalaze na Forbesovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca, po ugovoru koji imaju sa svojim osiguravajućim društvima imaju pravo koristiti servise privatnih vatrogasnih službi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X