Tijekom nezapamćenih požara u Kaliforniji Kanye West angažirao privatne vatrogasce

Sverastući biznis u Kaliforniji postaju privatni vatrogasci kojih bogati i slavni unajmljuju kako bi ih štitili od požara uzrokovanih klimatskim promjenama.

  • 11
    Shares
Kanye West (Foto: Wikipedia)

Najmanje 44 osobe umrle su u Kaliforniji zbog posljedica požara koji je spalio više od 100 tisuća hektara zemljišta u državi. Pretpostavlja se da je požar nastao kao posljedica klimatskih promjena na teritoriju ionako poznatom po velikim vrućinama, sušama i ogromnim lakozapaljivim područjima.

No, naravno, neki ljudi mogu priuštiti da se isključe iz klimatskog kaosa. TMZ je jučer izvijestio da su Kim Kardashian i Kanye West platili privatne vatrogasce kako bi zaštitili svoje domove od 60 milijuna dolara u kalifornijskom Hidden Hillsu. Par se, inače, za vrijeme požara evakuirao iz kuće po službenom državnom nalogu, a privatni su vatrogasci, naposljetku, spasili vile West-Kardashian.

Požar u Malibuu, Kalifornija, 9. studenog 2018. (izvor: Wikipedia)

No Kardashian-West nisu jedini koji si mogu priuštiti bogatstvo na privatne vatrogasce koji u Kaliforniji polako postaju lukrativan biznis. Osiguravajuća društva poput AIG-a pružaju usluge gašenja požara i tu stavku kao u osiguravajućim ugovorima omogućavaju svojim najbogatijim klijentima.

Kakvoća zraka u Kaliforniji, mjerena u kolovozu 2018., crvena i narandžasta predstavljaju po život opasnu čestičnu zagađenost i oštećenje ozona (izvor: Wikipedia)

Prema istraživanju televizijske kuće ABC, čak 42% onih koji se nalaze na Forbesovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca, po ugovoru koji imaju sa svojim osiguravajućim društvima imaju pravo koristiti servise privatnih vatrogasnih službi.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X