Tisuće potpisale peticiju Netflixu da ukine seriju ‘Good Omens’ koja nije njihova

Američka kršćanska grupa optužuje priču Neila Gaimana i Terryja Pratchetta za ‘normaliziranje sotonizma’ – ali peticiju šalje pogrešnoj tvrtki.

“Good Omens”

Više od 20,000 Kršćana potpisalo je peticiju koja zahtjeva ukidanje televizijske serije “Good Omens” nastale prema romanu Terryja Pratchetta i Neila Gaimana iz 1990. – ali peticiju su poslali Netflixu dočim je riječ o proizvodu kuće Amazon Prime.

Serija u šest nastavaka objavljena je krajem prošlog mjeseca, a glaven uloge tumače David Tennant kao demon Crowley te Michael Sheen kao anđeo Aziraphale, koji surađuju kako bi spriječili dolazak antikrista i apokalipsu. Pratchettova posljednja želja prije smrti bila je da Gaiman obradi roman koji su zajedno napisali, pa je ovaj tako služio kao scenarist i showrunner ove koprodukcije BBC-ja i Amazona koju je Radio Times nazvao “vragolasto smiješnoj posveti romanu.”

No Kršćani predvođeni kampanjom Return to Order skupili su 20,000 potpisnika istomišljenika koji se ne slažu s ovom ocjenom, već tvrde kako je riječ o “još jednom pokušaju da se sotonizam učini normalnim, lakim i prihvatljivim”, te da se serija “ruga Božjoj mudrosti.” Žale se i na to što Bogu daje glas žena – Frances McDormand – antikrist je “normalni klinac”, a najviše im smeta što “ovakav prikaz zamagljuje ispravno i progrešno, dobro i zlo i umanjuje stravu koje društvo osjeća s obrzirom na vraga”. Stoga pišu Netflixu da ukine seriju.

Gaiman je odgovorio na Twitteru: “Super mi je kako pišu Netflixu da ukine #GoodOmens. To sve govori. Ovo je predivno … Molim vas, nemojte im reći!”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X