Tom Waits zapjevao ‘Bella ciao’, himnu antifašističkog otpora

Prva pjesma koju je nakon dvije godine pauze snimio Tom Waits je ‘Bella ciao’, a ista će se naći na protestnom albumu Marca Ribota ‘Songs of Resistance 1948 – 2018’.

  • 610
    Shares
Tom Waits (Foto: Wikipedia)

Gitarist Marc Ribot objavio je novu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma “Songs of Resistance 1948 – 2018” koji će biti objavljen za dva dana, tj. 14. rujna za ANTI-. Riječ je o “Bella ciao”, talijanskoj narodnoj pjesmi koju su pjevali talijanski antifašisti i partizani i koja je s vremenom postala jedna od neslužbenih himni antifašističkog otpora, a otpjevao ju je Ribotov stari prijatelj Tom Waits.

Ujedno riječ je o prvoj pjesmi koju je Waits otpjevao u posljednje dvije godine.

“Svirao sam Tomu hrpu melodija i pjesama, a kad sam počeo “Bella ciao” odmah se vezao za nju”, izjavio je Ribot u svom priopćenju i dodao: “Naravno, s izvedbom Tom je unio i određenu težinu u sve što je do sada radio. Moji talijanski prijatelji kažu da zvuči upravo kao neki stari partizan”.

Sam album “Songs of Resistance 1948 – 2018”, Ribot je opisao kao protestnu ploču. “Svaki pokret koji je ikada pobijedio, imao je svoje pjesme”. Na albumu su pored Waitsa između ostalih učestvovali Steve Earle, Justin Vivian Bond i Sam Amidon.

  • 610
    Shares

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X