Tom Waits zapjevao ‘Bella ciao’, himnu antifašističkog otpora

Prva pjesma koju je nakon dvije godine pauze snimio Tom Waits je ‘Bella ciao’, a ista će se naći na protestnom albumu Marca Ribota ‘Songs of Resistance 1948 – 2018’.

Tom Waits (Foto: Wikipedia)

Gitarist Marc Ribot objavio je novu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma “Songs of Resistance 1948 – 2018” koji će biti objavljen za dva dana, tj. 14. rujna za ANTI-. Riječ je o “Bella ciao”, talijanskoj narodnoj pjesmi koju su pjevali talijanski antifašisti i partizani i koja je s vremenom postala jedna od neslužbenih himni antifašističkog otpora, a otpjevao ju je Ribotov stari prijatelj Tom Waits.

Ujedno riječ je o prvoj pjesmi koju je Waits otpjevao u posljednje dvije godine.

“Svirao sam Tomu hrpu melodija i pjesama, a kad sam počeo “Bella ciao” odmah se vezao za nju”, izjavio je Ribot u svom priopćenju i dodao: “Naravno, s izvedbom Tom je unio i određenu težinu u sve što je do sada radio. Moji talijanski prijatelji kažu da zvuči upravo kao neki stari partizan”.

Sam album “Songs of Resistance 1948 – 2018”, Ribot je opisao kao protestnu ploču. “Svaki pokret koji je ikada pobijedio, imao je svoje pjesme”. Na albumu su pored Waitsa između ostalih učestvovali Steve Earle, Justin Vivian Bond i Sam Amidon.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X