Tomašević: Svi zakazani programi u Boogaloou će se održati, ali nema više iznajmljivanja dvorane za 200 eura

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je u utorak tiskovnu konferenciju i rekao da će se za klub Boogaloo raspisati javni natječaj za buduće programe, te najavio da će i Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta uskoro donijeti odluku.

Klub Boogaloo (Izvor: boogaloozagreb.com)

“Nama je u interesu da tamo budu glazbeni programi, ali gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri? Recite mi gdje su tako dobri uvjeti, pa da se bavim koncertnim biznisom. Imamo odluke Gradske skupštine, imamo izvješće Državne revizije. Ne može se unedogled po takvim cijenama nekom produžavati ugovor”, rekao je Tomislav Tomašević u utorak na tiskovnoj konferenciji.

Gradonačelnik je dodao da je dosadašnji korisnik ugovorio koncertni program do kraja 2023. godine pored toga što mu ugovor ističe ranije. Rekao je da će Grad Zagreb tu ići na ruku organizatoru i da će se ugovoreni programi održati dok traje javni natječaj, ali da će se nakon natječaja vidjeti tko će dobiti taj prostor. Istaknuo je da će ta dvorana ostati u funkciji za koncertne programe, tj. da tamo ništa drugo osim glazbenih programa neće biti.

Tomašević je kazao da općenito svi gradski prostori, bez obzira na njihovu namjenu, moraju ići na natječaje zbog transparentnih uvjete za sve potencijalne korisnike. “Državna revizija inzistira na raspisivanju javnog natječaja”, kazao je.

Priupitan o tome hoće li natječaj za Boogaloo više ići na ruku neprofitnim udrugama nauštrb privatnim poduzetnicima, Tomašević je rekao da ne može o tome prejudicirati prije nego li se raspiše natječaj.

Saznajte više:

Grad Zagreb poslao nalog za zatvaranje Boogalooa, pokrenuta peticija protiv zatvaranja kluba

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X