Tony Iommi o Toyah i Robertu Frippu: Mislim da su poludjeli u lockdownu

Robert Fripp i Toyah Wilcox u svojim već redovnim ‘Sunday Lunch’ Youtube sessionima obrađuju poznate rock pjesme, među njima se našla i ‘Paranoid’ grupe Black Sabbath. Bizarnu izvedbu je gledao i Tony Iommi koji je rekao i što misli o tome.

Tony Iommi (Wikipedia) , Robert Fripp i Toyax Wilcox (Youtube)

Ekscentrični nastupi i prozirne majice Toyah Wilcox priskrbili su njoj i suprugu Robertu Frippu, osnivaču grupe King Crimson, neočekivanu popularnost. Svaki novi video nakon “Enter Sandman” sad bilježi milijunsku posjećenost na Youtubeu.

No prije nego li su obradom Metallice uhvatili val viralnosti, jedan od prvih kućnih video koji su snimili bila je obrada Black Sabbatha, tj. njihove pjesme “Paranoid”. Za razliku od Frippa koji je uvijek u prvom planu u lijevom kutu, Toyah je pjevala iza rešetaka u prostoriji nalik zatvorskoj ćeliji ili napuštenom bankovnom trezoru, a tijekom druge kitice se i popela na rešetke.

Heavy Consequence je o tome razgovarao s osnivačem Black Sabbatha, Tonyjem Iommijem.

“Mislim da su zapravo poludjeli”, primijetio je Iommi i dodao: “Mislim da ih je ovaj lockdown mentalno oštetio. Netko mi je poslao taj link… Oni sad to, vidim, redovito rade, njih dvoje na internetu. Glume.”

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X