Tuškanac u gostima u partnerstvu s dva zagrebačka kulturna centra otvara ciklus Kultni Disney

U sklopu subotnjih obiteljskih druženja, na Sceni Ribnjak i u Centru za kulturu i informacije Maksimir pogledajte Snjeguljicu, Malu sirenu, 101 Dalmatinca, Tarzana i druge omiljene priče.

‘Snjeguljica’ (foto: Promo)

Osim u povijesti animacije i svjetskoj pop kulturi, Disneyjevi crtići posebno mjesto zauzimaju ponajprije u srcima milijuna gledatelja odraslih uz maštovite avanture likova koji su nas zabavljali, ali i učili hrabrosti, upornosti, iskrenosti i ljubavi. U znak sjećanja na djetinjstvo, Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak te Centrom za kulturu i informacije Maksimir, od travnja će prikazivati bezvremenski ciklus Kultni Disney.

Ciklus donosi izbor od sedam globalno prepoznatljivih remek-djela produkcije Walt Disney Pictures čiji su fantastični svjetovi, upotpunjeni porukama o toleranciji, jednakosti i poštovanju različitosti, neiscrpan odgojni izvor koji generacijama rado konzultiraju i roditelji. Omiljeni animirani filmovi sinkronizirani su na hrvatski jezik, a prikazivat će se subotama na Sceni Ribnjak (Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1) i u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Ul. Lavoslava Švarca 18).

Raspored filmova u travnju je sljedeći:

6. travnja u 11 sati, Scena Ribnjak, Snjeguljica (1937)

Ekranizacija istoimene bajke braće Grimm o kraljevni očaravajuće ljepote koja je pobjegla od ljubomorne maćehe te našla utočište kod sedam patuljaka. Osim što je prvi dugometražni crtani film u povijesti kinematografije, Snjeguljica je i prvi animirani film proizveden u SAD-u te prvi u potpunosti snimljen u boji.

13. travnja u 16 sati u CKI Maksimir, Mala sirena (1989)

Nastala prema istoimenoj bajci koju je napisao Hans Christian Andersen, radnja prati sirenu Ariele koja se zaljubila u mladića Erica te odlučila transformirati u ljudsko obličje. Film je nagrađen Oscarima za najbolju glazbu i veselu pjesmu „Na morskom dnu“, a u istim kategorijama osvojio je i dva Zlatna globusa.

27. travnja u 11 sati, Scena Ribnjak, Bambi (1942)

‘Bambi’ (foto: Promo)

Film je nastao prema istoimenom romanu austrijskog pisca Felixa Saltena, a uz tri nominacije za Oscara (najbolji zvuk, pjesma i originalna glazba), našao se i na listi Američkog filmskog instituta 10 najboljih animacija te zauzeo treće mjesto, dok na listi 100 heroja i negativaca lovac zauzima 20. mjesto kao negativac.

Osim što potiču maštu i pomažu usvojiti dobre osobine i univerzalne vrijednosti kod djece, Disneyevi crtići svojom su višedimenzionalnom kvalitetom i trajanjem postali dio kulturnog nasljeđa kojemu se rado vraćamo, a također su sjajan i nezaobilazan oblik razonode primjeren vikendima u društvu najmilijih.

Uz spomenute naslove, u svibnju i lipnju imat ćete priliku pogledati i “Tarzana”, “101 Dalmatinca”, “Trnoružicu” te “Ljepoticu i zvijer”.

Raspored svih projekcija dostupan je na stranicama kina Tuškanac, a jedinstvena cijena ulaznice za ovaj ciklus iznosi 3 eura.

Ulaznice za projekcije na Sceni Ribnjak kupite na blagajni sat vremena prije početka filma ili online. Ulaznice za projekcije u CKI Maksimir moguće je kupiti na blagajni sat vremena prije početka filma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X