Tweet je bio dovoljan za zabranu nastupa Maroon 5 u Kini?

Maroon 5, možda je najnoviji svjetski poznati bend čiji su nastupi zabranjeni u Kini, a razlog bi mogao biti podrška Dalai Lami koju je na Tweeteru iskazao jedan član ove grupe iz Los Angelesa.

Maroon 5: Mickey Madden, Adam Levine, James Valentine, Jesse Carmichael, PJ Morton, Matt Flynn (Izvor: Wikipedia)
Maroon 5: Mickey Madden, Adam Levine, James Valentine, Jesse Carmichael, PJ Morton, Matt Flynn (Izvor: Wikipedia)

Naime, bend je trebao održati koncerte u Šangaju i Pekingu, u rujnu ove godine u sklopu turneje po Aziji, ali su nastupi otkazani početkom tjedna, piše Guardian.

Promotor grupe nije dao nikakvo službeno objašnjenje za otkazivanje koncerata što je potaknulo spekulacije kako je razlog u tweetu Jessea Carmichaela, klavijaturiste grupe.

U poruci na Tweeteru iz 4. srpnja, Carmichael je poželio sretan rođendan Dalai Lami, Tibetanskom vjerskom vođi. Isto tako Carmichael je posjetio zabavu na kojoj se slavio 80. rođendan budističkog vođe u Sjedinjenim američkim državama.

Tweet je kasnije izbrisan kao i fotografije s Instagrama.

Ovog tjedna, magazin Time Out iz Pekinga objavio je kako su “čuli priče prema kojima je zabrana nastupa Maroon 5 došla od njihovih političkih vođa”. Dodali su i kako je upoznati Dalai Lamu sve što jedan umjetnik treba napraviti kako mu ne bi bila odobrena viza za Kinu.

Podsjetimo, Dalai Lama, dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1989.godine. Živi u egzilu od 1959., veliki broj ljudi diljem svijeta podržava njegovu borbu, ali ga vladajuća Kineska komunistička partija optužuje za separatizam i naziva “vukom u ovčjem ruhu”.

Službeni Peking osudio je i zamrznuo odnose s brojnim političarima i istaknutim pojedincima koji su se susreli s Dalai Lamom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X