‘Two Sides Of Blue Funk’ – novo digitalno izdanje Jana Kinčla & Regisa Kattiea

‘Blue Funk’ je izvorno nastala kao remiks stvari ‘Get It Off’ koju potpisuje Kerri Chandler, house legenda iz New Jerseya, a kroz live nastupe se pretvorila u potpuno novu pjesmu čiji vokal je ostao jedina poveznica s Kerrijevim originalom.

  • 2
    Shares
Jan Kinčl & Regis Kattie – Two Sides Of Blue Funk

Singl je skinut s aktualnog albuma In Plain Sight kako bi kroz nove verzije, remikseve i obrade predstavio dvije strane glazbenog spektra u kojem Jan i Regis djeluju, nazvane Two Sides Of Blue Funk. Na strani elektroničke glazbe nalazi se Blue Funk, originalna verzija s albuma i remiks kojeg potpisuju detroitski house producent Javonntte i Jan Kinčl. Na jazz strani je verzija nazvana Funk Bleu na kojoj gostuju cijenjeni glazbenici Krunoslav Levačić, Davor Križić i Luka Veselinović, te live verziju The Cuban Space Program sastava Janka Novoselića, u kojem se uz njega nalaze Hrvoje Rupčić, Hrvoje Galler i Zvonimir Šestak, a snimljena je u klubu Boogie za vrijeme njihovog prvog nastupa s tim projektom.

“Two Sides Of Blue Funk” – popis pjesama:

1. Blue Funk – LP Version
2. Blue Funk – Javonntte & Jan Kinčl Remix
3. Funk Bleu – Instrumental Version
4. Funk Bleu – Janko Novoselić’s “The Cuban Space Program” Live Version

Jan Kinčl & Regis Kattie (Foto: Sanjin Kaštelan)

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova nastao je debitantski album objavljen za etiketu PDV. Album prvijenac In Plain Sight je odmah po izlasku pobrao odlične kritike, a pohvale su stigle i od kultnih svjetskih imena kao što su Laurent Garnier, Alex Barck (Jazzanova), Volcov, DJ Nobu, Tony Humphries, Lefto ili Kai Alce.

Regis Kattie (Foto: Sanjin Kaštelan)

Nakon što je njihov debitantski album In Plain Sight završio na gotovo svim listama najboljih izdanja za 2018. godinu, proglašen jednim od najsvježijih hrvatskih ostvarenja instrumentalne glazbe, a najavni singl “Florette” uvršten među najbolje singlove godine, Jan i Regis su osvojili i nagradu struke Ambasador za najbolji live act , te album godine dokazujući da njihovo vrijeme tek dolazi.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X