U 69. godini preminuo glumac Alan Rickman

Poznati britanski glumac koji se proslavio nizom uloga negativaca u filmovima ‘Die Hard’, ‘Harry Potter’, “Robin Hood’, ali i zapaženim dramskim ulogama izgubio je bitku protiv raka i umro u 69. godini.

Alan Rickman (Foto: Wikipedia)
Alan Rickman (Foto: Wikipedia)

Pamtit ćemo ga kao nezaboravnog negativca Hansa Grubera iz prvog “Die Hard” filma, kao šerifa iz Nottingema u ekranizaciji “Robin Hood: Princ lopova”, kao Grigorija Rasputina (“Rasputin: Mračni sluga sudbine”), kao opakog čarobnjaka Severusa Snapea iz osam filmova o “Harryju Potteru”, kao i filmovima “Dogma” i “Drama”, te “Vodiču kroz galaksiju za autostopere” u kojem je posudio glas Marvinu.

Alan Rickman rođen je 1947. u Londonu u radničkoj obitelju u kojoj je rano ostao bez oca. Bio je jedno od četvero djece, te se teškim radom i talentom izborio za stipendiju RADA-e od 1972. do 1974. godine. U tom kratkom periodu bio je zapažen te je osvojio tri nagrade engleskog glumišta.

Bio je markantan kao pojava, prepoznatljiva glasa, zbog čega je u Hollywoodu ubrzo došao na A listu najtraženijih filmskih negativaca nakon velikog uspjeha filma “Die Hard” iz 1988. godine.

Umro je 14. siječnja nakon dugog perioda borbe s karcinomom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X