U doba korone pokrenuta nova emisija o umjetnosti ‘KolibriS’

Potaknuti prvenstveno iznimno suženim medijskim prostorom za predstavljanje likovne umjetnosti i projekata, a potom i pandemijom koronavirusa koja je primorala mnoge umjetnike da svoje projekte prebace u online svijet, mali tim entuzijasta osmislio je, a potom sredinom lipnja i lansirao novu emisiju o kulturi i umjetnosti ‘KolibriS’.

Tim emisije ‘KolibriS’

Idejni začetnici su: Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije. Emisiju KolibriS pokrenuli su kako bi predstavili kvalitetne umjetnike i projekte, ali i obradili ključne probleme s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.

“Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.” tvrde iz “KolibriSa” i nastavljaju: “Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.”

Emisija se emitira jednom tjedno – četvrtkom prijepodne na Youtubeu i traje 50 minuta.

Tijekom ljeta snimljene su četiri emisije, te nakon kratke stanke se nastavlja s novom sezonom emisije “KolibriS”. Prva emisija u jesenskoj sezoni bit će emitirana u četvrtak 17. rujna 2020., a gost s kojim se otvara novu sezonu jedan je od najpoznatijih hrvatskih karikaturista Nik Titanik.

“Nadamo se da će vas emisija zaintrigirati, proširiti vidike i pružiti nove informacije na zanimljiv način, te da će praćenje emisije KolibriS postati dio vašeg tjednog repertoara aktivnosti”, poručuju iz “KolibriSa”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X