Fender će u 2020. prodati više gitara nego u nijednoj godini dosad

Gibson, Taylor i Martin također bilježe pandemijski bum u prodaji.

Električne gitare (Foto: Wikipedia)

Ne treba ići predaleko u prošlost. Prije svega dvije godine pričalo se i pisalo o smrti rocka jer je prodaja električnih gitara bila u konstantnom pada, a Gibson je te iste 2018. potpisao stečajne papire. Danas kad je pandemija koronavirusa zbrisala mnogima poslovno drugo tromjesečje 2020. Fender javlja da je prodao najviše električnih gitara u povijesti, više nego u iti jednoj pojedinačnoj godini otkad proizvodi instrumente. Nije Fender jedini. Gibson, Taylor i Martin također bilježe veliki porast prodaje svojih gitara tijekom korona-krize.

Pokazalo se da je vrijeme kad su ljudi bili prisiljeni vrijeme provoditi kod kuće izuzetno plodonosno za ‘druženje’ s instrumentom, na koncu i to je dobro i za psihičko zdravlje, bez obzira i ako ste amater.

Upravo su gitaristi amateri najveći zamašnjak vraćanja električne gitare u modu. Aplikacija “Fender Play” u kratkom roku je povećala bazu novih korisnika za nevjerojatnih 930.000 korisnika. Usporedbe radi u periodu između ožujka i lipnja 2019. taj broj je iznosio 150.000 korisnika. Dvadeset posto novih korisnika ima manje od 24 godine, sedamdeset posto je staro ispod 45 godina.

“2020. bit će rekordna godina u prodaji za Fender. Najbolja godina od svih dosad”, izjavio je šef tvrtke Andy Mooney za The New York Times.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X