Fender će u 2020. prodati više gitara nego u nijednoj godini dosad

Gibson, Taylor i Martin također bilježe pandemijski bum u prodaji.

Električne gitare (Foto: Wikipedia)

Ne treba ići predaleko u prošlost. Prije svega dvije godine pričalo se i pisalo o smrti rocka jer je prodaja električnih gitara bila u konstantnom pada, a Gibson je te iste 2018. potpisao stečajne papire. Danas kad je pandemija koronavirusa zbrisala mnogima poslovno drugo tromjesečje 2020. Fender javlja da je prodao najviše električnih gitara u povijesti, više nego u iti jednoj pojedinačnoj godini otkad proizvodi instrumente. Nije Fender jedini. Gibson, Taylor i Martin također bilježe veliki porast prodaje svojih gitara tijekom korona-krize.

Pokazalo se da je vrijeme kad su ljudi bili prisiljeni vrijeme provoditi kod kuće izuzetno plodonosno za ‘druženje’ s instrumentom, na koncu i to je dobro i za psihičko zdravlje, bez obzira i ako ste amater.

Upravo su gitaristi amateri najveći zamašnjak vraćanja električne gitare u modu. Aplikacija “Fender Play” u kratkom roku je povećala bazu novih korisnika za nevjerojatnih 930.000 korisnika. Usporedbe radi u periodu između ožujka i lipnja 2019. taj broj je iznosio 150.000 korisnika. Dvadeset posto novih korisnika ima manje od 24 godine, sedamdeset posto je staro ispod 45 godina.

“2020. bit će rekordna godina u prodaji za Fender. Najbolja godina od svih dosad”, izjavio je šef tvrtke Andy Mooney za The New York Times.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X