U knjižare stigao ‘Gost iznenađenja’ 

Roman Nite Prose rati Molly Gray, mladu ženu iznimno predanu temeljitom čišćenju i lijepom ponašanju, ujedno i glavnu sobaricu u luksuznom Hotelu Regency Grand, čiji savršeni život okreće se naopačke kada se slavni pisac krimića, J. D. Grimthorpe, sruši mrtav u hotelskoj čajani.

Nita Prose ‘Gost iznenađenja’

U Hrvatske knjižare stigao je jedan od najiščekivanijih romana godine – “Gost iznenađenja” autorice Nite Prose u izdanju Stilusa. Ovaj roman, objavljen u prijevodu Dražena Čulića, donosi nam novo uzbudljivo poglavlje o životu naše junakinje, sobarice Molly Gray za koju je Stephen King istaknuo kako dugo nismo upoznali tako zanimljivu (i šarmantnu) glavnu junakinju. Roman je neodoljiv baš kao i njegov nagrađivani prethodnik, megabastseler objavljen u više od četrdeset zemalja, a kritičari hvale dugogodišnju urednicu i autoricu Nitu Prose kao majstoricu žanra koja donosi originalnost u svijet krimića.

Gost iznenađenja prati Molly Gray, mladu ženu iznimno predanu temeljitom čišćenju i lijepom ponašanju, ujedno i glavnu sobaricu u luksuznom Hotelu Regency Grand. No njezin savršeni život okreće se naopačke kada se slavni pisac krimića, J. D. Grimthorpe, sruši mrtav u hotelskoj čajani. Detektivka Stark, Mollyna stara protivnica, ubrzo shvaća da je riječ o ubojstvu, a Molly otkriva da je ključ za razrješenje zločina zakopan duboko u njezinoj prošlosti. Ovaj put, naime, radnja romana proširuje se flashbackovima iz Mollyne prošlosti, pružajući nam dublji uvid u njezin svijet.

“Pisanje romana Gost iznenađenja bilo je teško, kao što pisanje uglavnom jest. Na neki način, pisanje u paralelno dva vremenska perioda gotovo je kao pisanje dviju knjiga istovremeno, ali zavoljela sam ideju misterija gdje prošlost rješava sadašnjost. Povezivanje Mollyna djetinjstva s njezinim odraslim životom pružilo mi je novo tlo za istraživanje i držalo najveću koncentraciju kreativnosti”, izjavila je Nita Prose za American Booksellers Association.

Nita Prose (foto: nitaprose.com)

Kritičari hvale roman kao neodoljiv i čaroban, a Nitu Prose kao autoricu koja ima dar za stvaranje zanimljivih likova, uvjerljivih dijaloga i intrigantne strukture. Gost iznenađenja već je postao senzacija u svijetu, a obećava niz neočekivanih događaja i preokreta.

A. J. Finn opisuje roman kao mudar i predivan, a Ashley Audrain priznaje da joj se ovaj roman svidio čak i više od Prosinog neodoljivog nagrađivanog prvijenca koji je osvojio vrhove top-ljestvica diljem svijeta. Liz Nugent pohvalila je svoju kolegicu zbog majstorske
karakterizacije, uvjerljivih dijaloga i pametne strukture.

“Likovi Molly i njene voljene bake, žena koje su zanemarene zbog vrste posla kojim se bave, predstavljaju snažnu privlačnost u oba romana. U ovoj dirljivoj i društveno usmjerenoj kriminalističkom serijalu, nevidljivost postaje supermoć radničke klase”, piše Maureen Corrigan za The Washington Post.

Roman potražite u svim knjižarama diljem Hrvatske i na webu shopu Stilus knjige, na kojem vas čekaju broji blagdanski popusti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X