U Londonu se iduće godine otvara velika retrospektiva Pink Floyda

Izložba pod nazivom The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains bit će postavljena u povijesnom Victoria and Albert Museumu od 13. svibnja do 1. listopada 2017. godine.

Pink Floyd snimljeni 1968. godine: Gilmour, Mason, Barrett, Waters i Wright (Izvor: Wikipedia)
Pink Floyd snimljeni 1968. godine: Gilmour, Mason, Barrett, Waters i Wright (Izvor: Wikipedia)

Velika retrospektiva opisana je kao “zanimljivo multi-senzorsko teatralno putovanje kroz neobičan Pink Floyd svijet”, a na njoj će biti prikazane dosad nikad viđene snimke njihovih koncerata i custom dizajnirani laserski light show.

Također će biti izloženo više od 350 artefakata iz povijesti benda, uključujući instrumente, muzičku tehnologiju, originalni dizajn, arhitektonske nacrte, rukopise tekstova i psihodelične postere, a moći će se vidjeti i dijelove konstrukcije filmskih setova i scenografije stejdža s nastupa “The Dark Side Of The Moon”, “The Wall” i “The Division Bell”.

U njezinom će kreiranju sudjelovati i preostali članovi Pink Floyda.

Ravnatelj muzeja Martin Roth nazvao je Pink Floyd “impresivnom i trajnom britanskom pričom o kreativnom uspjehu”.

“Osim što stvaraju fenomenalnu glazbu, preko pet desetljeća su pioniri ujedinjavanja zvuka i slike, od njihovih najranijih izvedbi s eksperimentiranjem svjetlom, preko spektakularnih stadionskih spektakala, do njihovih dosljedno ikoničkih covera albuma. Ova će ih izložba locirati u povijesti performansa, dizajna i muzičke produkcije prezentiranjem i komplementarnih materijala iz osobne arhive Pink Floyda, uz muzejske kolekcije arhitekture, dizajna, grafike i književnosti”, izjavio je Roth.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X