U Puli predstavljena autobiografija Charlesa Mingusa

Knjigu ‘Gore nego psetu’ preveo je Saša Drach, a objavio ju je Ex Libris.

Predstavljane Mingusove autobiografije u Puli (foto: Ivan Laić)

Sinoć je u pulskoj galeriji Makina predstavljena autobiografija jazz velikana Charlesa Mingusa “Gore nego psetu”. Ovu fikcionaliziranu priču o vlastitom životu Mingus je pod naslovom “Beneath the Underdog” izvorno izdao 1971. godine, a hrvatsko izdanje objavio je riječki nakladnik Ex Libris.

Knjigu su sinoć predstavili prevoditelj i priređivač Saša Drach te Davor Hrvoj i Melanija Pović Jagarinec, autori popratnih tekstova u hrvatskom izdanju. Govorili su o Mingusovom talentu i značaju te neobičnim detaljima iz knjige, a prevoditelj je i pročitao nekoliko istaknutijih odlomaka.

Poslje predstavljanja knjige pred ulazom u galeriju, za posjetitelje, ali i slučajne prolaznike pulski je muzičar Alen Sinkauz izveo kratki eksperimentalni glazbeni program inspiriran Mingusom na bas gitari s gudalom i desetak pedala.

“Gore nego psetu” peti je naslov u Ex Librisovoj Jazz Beat biblioteci. U istom nizu prethodno su objavljene knjige “Autofiziopsihički spisi” Yusefa Lateefa, “Jazz scena” Erica Hobsbawma, “Nevidljivi čovjek” Ralph Ellison, te “Jazz Beat” Voje Šindolića.

Alen Sinkauz (foto: Ivan Laić)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X