U – ROS, slovenski umjetnik i kreativni fanatik objavljuje najopsežnije glazbeno djelo na svijetu

U – ROS je slovenski umjetnik, nesvakidašnji talent i kreativni fanatik koji ne može prestati stvarati. Multiinstrumentalist i vokalist koji će svojim albumom prvijencem predstaviti jedinstveno i vrlo vjerojatno neponovljivo glazbeno djelo. U – ROS je napisao i snimio preko 500 pjesama i tako stvorio najopsežnije glazbeno djelo na svijetu

U-ROS (Foto: promo)

Glazbenik kojem nije strano sviranje klavira, bas gitare, koji je kao pjevač četiri godine djelovao i u Zboru Opere SNG – Maribor, objavljuje album koji opsegom nadilazi cjeloživotno stvaralaštvo brojnih umjetnika koji djeluju vrlo dugo, neki od njih i više od pola stoljeća. Usporedbe radi, Rolling Stonesi su u cijeloj karijeri snimili “samo” 422 pjesme, U2 436, Beatlesi 213 itd. Kada govorimo o najopsežnijem glazbenom djelu, brojni se zapisi mogu pronaći u online člancima – npr. najduži album, album s najviše snimaka.

No, ta se izdanja ne mogu usporediti s U-Rosovim. Najdulji album kreiran je pomoću računala i samo je nasumični zvuk napravljen pomoću računalnog algoritma. Ovaj album uopće nije snimljen, već kompjutorski generirana digitalna ploča koja se niti jednom nije zavrtjela u cjelosti. Postoje i drugi rekordi umjetnika, npr. album s objavljenih 1000 snimaka, ali im je prosječno trajanje 30 sekundi. U-ROS je napisao, otpjevao, odsvirao i snimio 500 skladbi, čije je prosječno trajanje preko 3 minute.

Drugim riječima, U- Rosov album je šest puta opsežniji od spomenutog albuma od 1000 snimaka. Pjesme s najopsežnjeg albuma na svijetu opjevane su na slovenskom i engleskom jeziku, a nijedna U-Rosova skladba nema samo jedan dio, već je riječ o cjelovitim skladbama nastalim, snimljenim, odsviranim i otpjevanim tijekom više od desetljeća neprospavanih noći i studijskih sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X